Zdjęcia Powiększającej się kolekcji
Strona 1 z 1
Re: Zdjęcia Powiększającej się kolekcji
2013-04-09 Kolekcja przeniosła się do szafy.
Do duży postęp.
Żona oddała mi skrzydło szafy na samochody. Spora część butów została przeniesiona na strych
W szafie brakuje dziewięćdziesięciu procent małych siku. Brak miejsca.
Auta SIKU
Matchbox Super Kings
Samochody w tej chwili zajmują trzy półki. Każda półka to 0.25 m2. Jest jeszcze sporo miejsca
Do duży postęp.
Żona oddała mi skrzydło szafy na samochody. Spora część butów została przeniesiona na strych
W szafie brakuje dziewięćdziesięciu procent małych siku. Brak miejsca.
Auta SIKU
Matchbox Super Kings
Samochody w tej chwili zajmują trzy półki. Każda półka to 0.25 m2. Jest jeszcze sporo miejsca
2013-08-17
To koniec szafy.
Samochody zajmowały cztery półki i już nie było miejsca. To metr kwadratowy modeli nie licząc kilkudziesięciu siku w skrzynce. Dodatkowo szafa, jak to szafa nie miała szybek, to był poważny problem estetyczny.
Wczoraj przez przypadek dostałem trochę zużytą szafę witrynę. Super
Nie ma szybki i musiałem dokupić kółka zęby można było co jakiś czas zamieść.
Myślałem że witryna rozwiąże mój problem braku miejsca.
Nic z tych rzeczy, półki w sumie mają metr kwadratowy plus szuflady.
Wygląda świetnie tylko już nie ma miejsca na następne, a przecież w skrzynce jest kilkadziesiąt małych SIKU, a w szufladzie chyba pięć ciężarówek do renowacji.
Co tu zrobić?
To koniec szafy.
Samochody zajmowały cztery półki i już nie było miejsca. To metr kwadratowy modeli nie licząc kilkudziesięciu siku w skrzynce. Dodatkowo szafa, jak to szafa nie miała szybek, to był poważny problem estetyczny.
Wczoraj przez przypadek dostałem trochę zużytą szafę witrynę. Super
Nie ma szybki i musiałem dokupić kółka zęby można było co jakiś czas zamieść.
Myślałem że witryna rozwiąże mój problem braku miejsca.
Nic z tych rzeczy, półki w sumie mają metr kwadratowy plus szuflady.
Wygląda świetnie tylko już nie ma miejsca na następne, a przecież w skrzynce jest kilkadziesiąt małych SIKU, a w szufladzie chyba pięć ciężarówek do renowacji.
Co tu zrobić?
Historia zatoczyła koło.
Witryna pełna aż się przelewa, trzeba było ponownie wrócić do szafy. Następne modele tam trafiają. Na razie jest ich pięć, zmieści się około trzydziestu. Na jednej półce.
Musze puścić plotkę wśród znajomych, że przyjmę następną witrynę, może być uszkodzona
Witryna pełna aż się przelewa, trzeba było ponownie wrócić do szafy. Następne modele tam trafiają. Na razie jest ich pięć, zmieści się około trzydziestu. Na jednej półce.
Musze puścić plotkę wśród znajomych, że przyjmę następną witrynę, może być uszkodzona
Przyszedł czas na zmianę oświetlenia w witrynie.
Do tej pory na każdej półce miałem małe lampki ledowe na baterie. Oświetlały bardzo ładnie tylko baterie szybko się wyczerpywały. Dlatego postanowiłem kupić taśmy z diodami i je zamontować. Już dawno miałem to zrobić szukałem najtańszej oferty.
Kupiłem 4 metry taśmy za 20 zł. Ledy białe zimne. Bez zasilacza.
Tak się składa że zasilacz mam tylko że od komputera. Diody są na 12 V, a zasilacz ma takie napięcie. Kabel żółty i czarny
zasilacz
Wygląda super
Do tej pory na każdej półce miałem małe lampki ledowe na baterie. Oświetlały bardzo ładnie tylko baterie szybko się wyczerpywały. Dlatego postanowiłem kupić taśmy z diodami i je zamontować. Już dawno miałem to zrobić szukałem najtańszej oferty.
Kupiłem 4 metry taśmy za 20 zł. Ledy białe zimne. Bez zasilacza.
Tak się składa że zasilacz mam tylko że od komputera. Diody są na 12 V, a zasilacz ma takie napięcie. Kabel żółty i czarny
zasilacz
Wygląda super
Ile mam autek ?
Na początku września 2013r. przeprowadziłem remanent.
Miałem około 90 sztuk osobowych. Ponad 110 sztuk ciężarówek i busów. (SIKU plus Matchbox)
Tylko jedno trzeba zaznaczyć. Model składający się ciężarówki z naczepą lub przyczepą traktowany jest jako dwa modele. Jeżeli na naczepie jest jeszcze coś, np. spychacz automatycznie liczę jako trzy sztuki.
Jest kwiecień 2014 i już nie wiem ile tego jest. Nawet nie chce mi się liczyć.
Samo liczenie zajmuje dwie godziny. Sporo
Zlikwidowałem z kolekcji autka naprawianie osobowe z wyjątkiem Mercedesów 280 ge.
Na początku września 2013r. przeprowadziłem remanent.
Miałem około 90 sztuk osobowych. Ponad 110 sztuk ciężarówek i busów. (SIKU plus Matchbox)
Tylko jedno trzeba zaznaczyć. Model składający się ciężarówki z naczepą lub przyczepą traktowany jest jako dwa modele. Jeżeli na naczepie jest jeszcze coś, np. spychacz automatycznie liczę jako trzy sztuki.
Jest kwiecień 2014 i już nie wiem ile tego jest. Nawet nie chce mi się liczyć.
Samo liczenie zajmuje dwie godziny. Sporo
Zlikwidowałem z kolekcji autka naprawianie osobowe z wyjątkiem Mercedesów 280 ge.
2014-04-15
Duże zdjęcia
Po czterech miesiącach przyszedł czas na nowe fotki
Gablota ma cztery półki plus jedna szuflada
Szafa trzy półki
Regał w hydroforni jak na razie jedna półka
No i parapet. Nie mam gdzie ustawić autka z rakietą. Nigdzie się nie mieści
Prócz tego cztery ciągniki siodłowe do remontu i chyba trzy naczepy
Duże zdjęcia
Po czterech miesiącach przyszedł czas na nowe fotki
Gablota ma cztery półki plus jedna szuflada