Matchbox Super King K-28 Bedford 1977
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Bedford
Strona 1 z 1
Matchbox Super King K-28 Bedford 1977
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sro Lut 13, 2013 1:45 pm, w całości zmieniany 4 razy
Re: Matchbox Super King K-28 Bedford 1977
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sro Mar 13, 2013 8:45 am, w całości zmieniany 1 raz
Dorobić kontener to małe piwko, w każdym razie tak zrobię żeby można było go zdejmować w oryginale jest na stałe.
Największy problem to krzywe osie, które są przymocowane na stałe !!!, na dodatek koła nitowane, nie dobrze
Największy problem to krzywe osie, które są przymocowane na stałe !!!, na dodatek koła nitowane, nie dobrze
Dwie godziny w garażu i podstawa kontenera już jest gotowa
Każdy remont to wyzwanie i nowe punkty doświadczenia, w przypadku kontenera dwa razy robiłem boki za pierwszym razem wyszły za małe, po drugie kontener musi być idealnie równy, część będzie ruchoma nie może być prowizorki, wiertła pozwoliły utrzymanie plastiku w osina i idealne sklejenie. Widoczne są też maluteńkie bolce, kołki na dole to wzmocnienie, teraz już pójdzie z górki
Każdy remont to wyzwanie i nowe punkty doświadczenia, w przypadku kontenera dwa razy robiłem boki za pierwszym razem wyszły za małe, po drugie kontener musi być idealnie równy, część będzie ruchoma nie może być prowizorki, wiertła pozwoliły utrzymanie plastiku w osina i idealne sklejenie. Widoczne są też maluteńkie bolce, kołki na dole to wzmocnienie, teraz już pójdzie z górki
Metalowe części które wyschły poszły do kosza i kilka następnych też. Już zwątpiłem w zdejmowany kontener brakowało mi odpowiedniego tworzywa który byłby mocny elastyczny i wytrzymały.
Musiałem odpocząć i pomyśleć co wyszło mi na zdrowie bo odpowiedni materiał znalazłem, opakowanie po maśle okazało się idealnym materiałem który spełnia wszystkie warunki, jedyna wada to, niczym go nie można skleić i dlatego mocowanie kontenera jest na śróbki 2mm
Kontener jest 3 może 4 mm za wysoki ale to nic nie szkodzi, teraz pozostało dodanie kilku elementów wykończenia i malowanko. Będę malował tylko dorabianą część samochodzik jest w dobrym stanie i dla tego odnawianie jego sobię odpuszczam.
Bym zapomniał osie autka już wyprostowane mówiąc krótko jestem na finiszu
Musiałem odpocząć i pomyśleć co wyszło mi na zdrowie bo odpowiedni materiał znalazłem, opakowanie po maśle okazało się idealnym materiałem który spełnia wszystkie warunki, jedyna wada to, niczym go nie można skleić i dlatego mocowanie kontenera jest na śróbki 2mm
Kontener jest 3 może 4 mm za wysoki ale to nic nie szkodzi, teraz pozostało dodanie kilku elementów wykończenia i malowanko. Będę malował tylko dorabianą część samochodzik jest w dobrym stanie i dla tego odnawianie jego sobię odpuszczam.
Bym zapomniał osie autka już wyprostowane mówiąc krótko jestem na finiszu
Dziś kontener powinien być gotowy, ale nie jest podczas malowania uwidoczniły się szpary na łączeniu plastiku więc musiałem po szpachlować i od nowa malować. Jutro powinien być koniec renowacji tego autka
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sro Mar 13, 2013 8:46 am, w całości zmieniany 1 raz
Similar topics
» Matchbox Super Kings K-10 Bedford courier car transporter
» Matchbox Super Kings K-26 Bedford TM 4x4 Spray Water
» Matchbox Super Kings K-27 Power Boat & Transporter VN MIB 1977
» Matchbox Lesney King Size K-5 Racing Car Transporter
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
» Matchbox Super Kings K-26 Bedford TM 4x4 Spray Water
» Matchbox Super Kings K-27 Power Boat & Transporter VN MIB 1977
» Matchbox Lesney King Size K-5 Racing Car Transporter
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Bedford
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: