Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Transporter Tractor
Strona 1 z 1
Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
Zorbię następny śmieciowy model wykorzystując cześć od Matchbox Super Kings K-10C oraz K-10D.
Nie wiem co to będzie.
Mam górny pokład i bez większych przeszkód mógłbym przywrócić model do oryginału.
Ale po co?
Jak mam trzy takie transportowce.
Wchodzę w ciemno w śmieciucha heheh
Prace zacznę za kilka dni muszę kupić sodę kaustyczna do usunięcia farby. Chlorek metylenu nie radzi sobie z tą farbą
Nie wiem co to będzie.
Mam górny pokład i bez większych przeszkód mógłbym przywrócić model do oryginału.
Ale po co?
Jak mam trzy takie transportowce.
Wchodzę w ciemno w śmieciucha heheh
Prace zacznę za kilka dni muszę kupić sodę kaustyczna do usunięcia farby. Chlorek metylenu nie radzi sobie z tą farbą
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Wto Kwi 21, 2015 2:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
Trochę przesadziłem z wagą autka.
Sześć odcinków miedzianej rury do tego inne metalowe drobiazgi dało skrzypienie kół w naczepie. Trzeba będzie nasmarować osie. Naczepa w tej chwili waży 0,7 kg, a to nie jest moje ostatnie słowo hehehe.
Co zrobiłem ?
Jak widać bardzo ładnie wygląda chodniczek na górze. Zainwestowałem i kupiłem nakrętki kołpakowe. Całe 75 groszy (górne zawory)
Z zużytych grzałek e-papierosa zrobiłem dolne zawory, plus wężyki z koszulki termokurczliwej i kawałka rurki o średnicy 3mm. Wyglądają bardzo ładnie i ta cześć była najtrudniejsza w całej modyfikacji. Wywiercić cztery otwory w osi wiertarką akumulatorową jest dosyć trudne.
Musiałem troszeczkę poświecić czasu na wykończenie tyłu. Zrobiłem prostą belkę na której będą światła.
Żeby przymocować dorobioną cysternę do naczepy wykorzystałem oryginalne otwory.
Robota prawie na ukończeniu. Zostało kilka drobiazgów.
Sześć odcinków miedzianej rury do tego inne metalowe drobiazgi dało skrzypienie kół w naczepie. Trzeba będzie nasmarować osie. Naczepa w tej chwili waży 0,7 kg, a to nie jest moje ostatnie słowo hehehe.
Co zrobiłem ?
Jak widać bardzo ładnie wygląda chodniczek na górze. Zainwestowałem i kupiłem nakrętki kołpakowe. Całe 75 groszy (górne zawory)
Z zużytych grzałek e-papierosa zrobiłem dolne zawory, plus wężyki z koszulki termokurczliwej i kawałka rurki o średnicy 3mm. Wyglądają bardzo ładnie i ta cześć była najtrudniejsza w całej modyfikacji. Wywiercić cztery otwory w osi wiertarką akumulatorową jest dosyć trudne.
Musiałem troszeczkę poświecić czasu na wykończenie tyłu. Zrobiłem prostą belkę na której będą światła.
Żeby przymocować dorobioną cysternę do naczepy wykorzystałem oryginalne otwory.
Robota prawie na ukończeniu. Zostało kilka drobiazgów.
Similar topics
» Matchbox Super Kings K-16 Ford LTS CHEMCO 1973
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super kings K-44 C Bridge Layer
» Matchbox Super kings K-92 A Helikopter Transporter
» Matchbox Super kings K-13 C Aircraft Transporter
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super kings K-44 C Bridge Layer
» Matchbox Super kings K-92 A Helikopter Transporter
» Matchbox Super kings K-13 C Aircraft Transporter
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Transporter Tractor
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: