Matchbox Super kings K-133 REFUSE TRUCK MPO
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: IVECO
Strona 1 z 1
Matchbox Super kings K-133 REFUSE TRUCK MPO
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Pon Lut 03, 2014 2:35 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Matchbox Super kings K-133 REFUSE TRUCK MPO
to
Matchbox Super kings K-133 REFUSE TRUCK
Gdzie ja miałem oczy. Przecież mogłem się mocno targować. Dałem 7 zł i nie zauważyłem złamanej burty śmieciarki.
Całość kompletna w opłakanym stanie. Mechanizm wewnątrz śmieciarki jest sprawny.
Dorobienie kawałka burty to poważna robota. W tym miejscu jest cienki plastik i do tego z tłoczeniami. Auto będzie w barwach MPO
https://www.google.pl/search?q=zdj%C4%99cia&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=21WOUsyrLeiw4QTF14GQDg&ved=0CDoQsAQ&biw=1434&bih=815#q=mpo&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=0Yy_S31LPkMszM%253A%3Bg7SGn1kQZjQ7DM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn16.se.smcloud.net%252Ft%252Fphotos%252F237601%252Fzrzutka_na_mpo.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.se.pl%252Fmpo%252C187499%252F%3B800%3B490
Ruszyłem z naprawą śmieciarki
Dorobienie kawałka burty nie jest trudne. Kłopot polega na przyklejeniu dorobionej części do całej klapy. Klejenie do czoła to strada czasu. Lekkie muśnięcie spowoduje odłamanie tego co przykleję. Trzeba było wymyślić co innego.
Jedyne dobre rozwiązanie to dorobić cała prawą część klapy z odpowiednimi tłoczeniami i przykleić od wewnątrz.
Tak też zrobiłem.
To zdjęcie pokazuje jak małe są różnice między burtami
klejenie od wewnątrz
Następne porównanie
Część jest w stu procentach metalowa i lutowana. Jedynie malutkie tłoczenia są przyklejone.
Pracę wyceniam w skali od 1 do 10 na 8. To doskonała robota.
Dorobienie kawałka burty nie jest trudne. Kłopot polega na przyklejeniu dorobionej części do całej klapy. Klejenie do czoła to strada czasu. Lekkie muśnięcie spowoduje odłamanie tego co przykleję. Trzeba było wymyślić co innego.
Jedyne dobre rozwiązanie to dorobić cała prawą część klapy z odpowiednimi tłoczeniami i przykleić od wewnątrz.
Tak też zrobiłem.
To zdjęcie pokazuje jak małe są różnice między burtami
klejenie od wewnątrz
Następne porównanie
Część jest w stu procentach metalowa i lutowana. Jedynie malutkie tłoczenia są przyklejone.
Pracę wyceniam w skali od 1 do 10 na 8. To doskonała robota.
Poprawiłem jeszcze kilka drobiazgów, usunąłem farbę w 15 sekund i niespodziewanie zacząłem malowanie.
Po ostatnich długich modyfikacjach naprawa tego modelu przebiegła błyskawicznie.
W poniedziałek model powinien być gotowy.
Po ostatnich długich modyfikacjach naprawa tego modelu przebiegła błyskawicznie.
W poniedziałek model powinien być gotowy.
Similar topics
» Matchbox Super Kings K-18 Ford LTS Articulated Truck
» Matchbox Super kings K-14 B Scammell Freight Truck
» Matchbox Super Kings K-139 IVECO Tipper Truck 1987
» Matchbox Super kings K-31 B Peterbilt Refrigerator Truck Euro Express
» Matchbox Super kings K-31 B Peterbilt Refrigerator Truck Jack Daniels
» Matchbox Super kings K-14 B Scammell Freight Truck
» Matchbox Super Kings K-139 IVECO Tipper Truck 1987
» Matchbox Super kings K-31 B Peterbilt Refrigerator Truck Euro Express
» Matchbox Super kings K-31 B Peterbilt Refrigerator Truck Jack Daniels
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: IVECO
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: