Mercedes Benz Absatzkipper BYŚ siku 2826
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Mercedes Benz Absatzkipper BYŚ siku 2826
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Wto Maj 20, 2014 7:51 am, w całości zmieniany 1 raz
Re: Mercedes Benz Absatzkipper BYŚ siku 2826
Jak widać niżej brak jest całego wysięgnika z siłownikami, kontenera oraz lusterek.
Złom kupiłem w styczniu, jakoś na początki. Wstępne oględziny wypadły negatywnie.
Nie dam rady zbudować tak precyzyjnej części. A na deser dorobić siłowniki. Dlatego Mercedes miał iść na części.
Po trzech miesiącach okazało się że autko nie zostało dawcą i dlatego postanowiłem spróbować swoich sił w dorobieniu ramion.
Remont zacząłem dwa tygodnie temu. Bez rezultatu. Dwa razy ramiona wychodziły źle w odstępach czasowych. Wczoraj spróbowałem jeszcze raz. Kosztowało mnie to spory kawał parasolki i resztki anteny teleskopowej.
Udało się
Ramiona są równe siłowniki pracują idealnie. Nie miałem żadnych wymiarów tylko zdjęcia. Dorobiłem najważniejszą część która wymaga jeszcze trochę pracy.
Kontener powinienem dorobić bez większych kłopotów.
Jednym słowem już teraz mogę się cieszyć.
Złom kupiłem w styczniu, jakoś na początki. Wstępne oględziny wypadły negatywnie.
Nie dam rady zbudować tak precyzyjnej części. A na deser dorobić siłowniki. Dlatego Mercedes miał iść na części.
Po trzech miesiącach okazało się że autko nie zostało dawcą i dlatego postanowiłem spróbować swoich sił w dorobieniu ramion.
Remont zacząłem dwa tygodnie temu. Bez rezultatu. Dwa razy ramiona wychodziły źle w odstępach czasowych. Wczoraj spróbowałem jeszcze raz. Kosztowało mnie to spory kawał parasolki i resztki anteny teleskopowej.
Udało się
Ramiona są równe siłowniki pracują idealnie. Nie miałem żadnych wymiarów tylko zdjęcia. Dorobiłem najważniejszą część która wymaga jeszcze trochę pracy.
Kontener powinienem dorobić bez większych kłopotów.
Jednym słowem już teraz mogę się cieszyć.
Dwa zdania na temat mocowania łańcuszka.
Oryginalnie łańcuch jest plastikowy. Mocowany to górnej belki. Widać na zdjęciach. W moim przypadku łańcuch jest luźno położony i zdejmowany. Dorobiłem dodatkowe haczyki. Musi tak zostać. Zależy mi na łatwym zdjęciu kontenera
Oryginalnie łańcuch jest plastikowy. Mocowany to górnej belki. Widać na zdjęciach. W moim przypadku łańcuch jest luźno położony i zdejmowany. Dorobiłem dodatkowe haczyki. Musi tak zostać. Zależy mi na łatwym zdjęciu kontenera
Wysięgnik prawie skończony.
Trzeba teraz zająć się drobiazgami które poprawią wygląd zewnętrzny. Pierwsze co się rzuca w czy to duża dziura między szoferką, a drabinką na pace.
Najprostsze co można zrobić to upakować tam koło zapasowe.
Są dwie opcje.
Mocowanie koła do szoferki albo dorobić cześć która będzie trzymała koło oraz posłuży jako śruba mocująca szoferkę z podwoziem.
Tak też zrobiłem. Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Wyszło tak
Chyba jeszcze skrócę blachę oplatającą koło jest za duża. To drobiazg
Dodatkowo zajmę się pustą przestrzenią w podwoziu. Strona od kierowcy. Prawdopodobnie dorobię osłony lub osłonę z jednej strony. Zobaczę.
Po zabiegach kosmetycznych, zostaną lusterka i część która odpowiadała za mocowanie kontenera.. ( z tyłu biała część z ruchomą zasuwą)
Wymienię koła z czerwonych na białe i to koniec modyfikacji.
Trzeba teraz zająć się drobiazgami które poprawią wygląd zewnętrzny. Pierwsze co się rzuca w czy to duża dziura między szoferką, a drabinką na pace.
Najprostsze co można zrobić to upakować tam koło zapasowe.
Są dwie opcje.
Mocowanie koła do szoferki albo dorobić cześć która będzie trzymała koło oraz posłuży jako śruba mocująca szoferkę z podwoziem.
Tak też zrobiłem. Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Wyszło tak
Chyba jeszcze skrócę blachę oplatającą koło jest za duża. To drobiazg
Dodatkowo zajmę się pustą przestrzenią w podwoziu. Strona od kierowcy. Prawdopodobnie dorobię osłony lub osłonę z jednej strony. Zobaczę.
Po zabiegach kosmetycznych, zostaną lusterka i część która odpowiadała za mocowanie kontenera.. ( z tyłu biała część z ruchomą zasuwą)
Wymienię koła z czerwonych na białe i to koniec modyfikacji.
Jest zła wiadomość.
Jak się okazało nie mam białych kół, To znaczy mam, ale dwie tylne osie.
Kurcze lipa. Czerwone nie pasują więc będą z napisami.
Autko gotowe będzie w poniedziałek. Małe problemy z malowaniem.
Jak się okazało nie mam białych kół, To znaczy mam, ale dwie tylne osie.
Kurcze lipa. Czerwone nie pasują więc będą z napisami.
Autko gotowe będzie w poniedziałek. Małe problemy z malowaniem.
Koniec
Dwa zdania.
Jest to najtrudniejsza modyfikacja, a raczej naprawa w mojej karierze SIKU. To tego czasu ten model był numerem jeden Mercedes Benz Straßenkehrwagen siku 2824
Wyszedł ślicznie chociaż z ogólnym błędem +/-- 1mm
Więcej takiego autka naprawiał nie będę. Za dużo nerwów .
Można podziwiać
Dwa zdania.
Jest to najtrudniejsza modyfikacja, a raczej naprawa w mojej karierze SIKU. To tego czasu ten model był numerem jeden Mercedes Benz Straßenkehrwagen siku 2824
Wyszedł ślicznie chociaż z ogólnym błędem +/-- 1mm
Więcej takiego autka naprawiał nie będę. Za dużo nerwów .
Można podziwiać
Similar topics
» Mercedes Benz Absatzkipper siku 2826
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz TOI TOI siku 2819
» Mercedes Benz Tankzug DEA siku 3511
» Mercedes Benz 280 GE UN siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz TOI TOI siku 2819
» Mercedes Benz Tankzug DEA siku 3511
» Mercedes Benz 280 GE UN siku 1044
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: