Mercedes Actros Milchsammelwagen SikuFarmer 1939
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz ACTROS
Strona 1 z 1
Po naszemu - Cysterna na mleko
skal 1/50
Tradycyjnie coś od siebie bo aż mnie korci
KABINA
Kabinę Mercedesa Actros szczegółowo omówiłem w temacie Mercedes Actros LKW mit Muldenkipper FLIEGL siku 3537
Jedyna różnica to brak plastikowej owiewki.
Kabina przymocowana jest na śrubkę co umożliwia zamianę na szoferkę MAN-a lub Scanii w tej samej skali.
Podwozie
Metalowe z dodatkami plastiku. Przednia oś mocowana na duży klips, czyli są na niby amortyzatory, pozostałe osie na twardo. Koła to skala 1/55 zaadoptowana do skali 1/50. Trochę dodatków plastikowych jak bak, nadkola i inne drobiazgi
Górna zabudowa
Wielki plus ponieważ są trzy śruby które odpowiedzialne są za mocowanie cysterny. Sama cysterna z przykrością stwierdzam jest plastikowa i ma ogromny wpływ na masę resoraka. Jest lekki.
Plastik to imitacja blachy nierdzewki która bardzo ładnie wygląda.
Dyrektory siku słusznie zadbali o otwierane kurki czy też klapy wlewu mleka.
Dodatkowo między podwoziem, a cysterna jest część w której znajdziemy pięć otwieranych klap, a w największej jest chyba dojarka elektryczna. Jak się mylę to mnie poprawcie.
Do kompletu dostajemy trzy bańki na mleko choć na zdjęciu autka w pudełku widać tylko jedną. Jak tylko wziąłem autko do reki zaczęło coś chrobotać. Już nerwy zaczęły dawać znać i jak się okazało niepotrzebnie.
W środku luzem znalazłem dwie bańki na mleko.
UF !! myślałam, że coś jest złamane
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, jednak jak bym tylko dostał trochę władzy w SIKU cysterna była by metalowa.
To chyba tyle w tym temacie
Po naszemu - Cysterna na mleko
skal 1/50
Tradycyjnie coś od siebie bo aż mnie korci
KABINA
Kabinę Mercedesa Actros szczegółowo omówiłem w temacie Mercedes Actros LKW mit Muldenkipper FLIEGL siku 3537
Jedyna różnica to brak plastikowej owiewki.
Kabina przymocowana jest na śrubkę co umożliwia zamianę na szoferkę MAN-a lub Scanii w tej samej skali.
Podwozie
Metalowe z dodatkami plastiku. Przednia oś mocowana na duży klips, czyli są na niby amortyzatory, pozostałe osie na twardo. Koła to skala 1/55 zaadoptowana do skali 1/50. Trochę dodatków plastikowych jak bak, nadkola i inne drobiazgi
Górna zabudowa
Wielki plus ponieważ są trzy śruby które odpowiedzialne są za mocowanie cysterny. Sama cysterna z przykrością stwierdzam jest plastikowa i ma ogromny wpływ na masę resoraka. Jest lekki.
Plastik to imitacja blachy nierdzewki która bardzo ładnie wygląda.
Dyrektory siku słusznie zadbali o otwierane kurki czy też klapy wlewu mleka.
Dodatkowo między podwoziem, a cysterna jest część w której znajdziemy pięć otwieranych klap, a w największej jest chyba dojarka elektryczna. Jak się mylę to mnie poprawcie.
Do kompletu dostajemy trzy bańki na mleko choć na zdjęciu autka w pudełku widać tylko jedną. Jak tylko wziąłem autko do reki zaczęło coś chrobotać. Już nerwy zaczęły dawać znać i jak się okazało niepotrzebnie.
W środku luzem znalazłem dwie bańki na mleko.
UF !! myślałam, że coś jest złamane
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, jednak jak bym tylko dostał trochę władzy w SIKU cysterna była by metalowa.
To chyba tyle w tym temacie
Similar topics
» Mercedes Actros Autotransporter siku 3112
» Mercedes Actros Tiertransporter siku 2713
» Mercedes Actros Pferdetransporter siku 1942
» Mercedes Benz Actros Garagentransporter siku 3544
» Mercedes Actros Racing Team ADIDAS siku
» Mercedes Actros Tiertransporter siku 2713
» Mercedes Actros Pferdetransporter siku 1942
» Mercedes Benz Actros Garagentransporter siku 3544
» Mercedes Actros Racing Team ADIDAS siku
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz ACTROS
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: