MAN TGA Ladekran siku 3930
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: MAN
Strona 1 z 1
MAN TGA Ladekran siku 3930
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Pon Mar 09, 2015 6:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: MAN TGA Ladekran siku 3930
Po pierwszych oględzinach podwozia zamocowanie HDS -u wydaje się niemożliwe. Nie widziałem takiej modyfikacji w kraju i zagranicą. Dla tych co nie wiedzą, takiego autka jakie zamierzam zrobić siku nie opracowała. W rzeczywistości ciężarówki są i to nie byle jakie. Wyglądają tak
Jednym słowem prawdopodobnie nikt takiego modelu nie zrobił. Nawet wiodący na świecie sikumaniacy z Niemiec.
Pewnie jak by było łatwo toby już zrobili. Ale jest trudno i podniesiemy poprzeczkę o kilka szczebelków bo na dodatek auta nie zamierzam malować. Wiem, wiem. Czerwień HDS -su gryzie się z szoferką, Tylko kabina nie ma żadnych obić, lekkie wewnętrzne uszkodzenie które już naprawiłem. Trochę mi się nie chce, no może jak będzie duże ciśnienie to pomaluje podstawę HDS na jakiś mniej agresywny kolor.
Jednym słowem prawdopodobnie nikt takiego modelu nie zrobił. Nawet wiodący na świecie sikumaniacy z Niemiec.
Pewnie jak by było łatwo toby już zrobili. Ale jest trudno i podniesiemy poprzeczkę o kilka szczebelków bo na dodatek auta nie zamierzam malować. Wiem, wiem. Czerwień HDS -su gryzie się z szoferką, Tylko kabina nie ma żadnych obić, lekkie wewnętrzne uszkodzenie które już naprawiłem. Trochę mi się nie chce, no może jak będzie duże ciśnienie to pomaluje podstawę HDS na jakiś mniej agresywny kolor.
Re: MAN TGA Ladekran siku 3930
Jak widać na zdjęciach. Niepasującą podstawę HDS muszę przymocować do niepasującego podwozia.
A na deser coś zrobić ze stopkami.
Żeby modyfikacja miała trzymać standard siku. (To moje określenie pod którym kryją się części które w każdej chwili można zdemontować naprawić i ponownie zamontować )
Trzeba zrobić część która pozwoli na przymocowanie HDS do podwozia. Taka redukcja.
Zrobiłem coś takiego
No, no. Trzy godziny roboty. Plus wypad do Castoramy bo lutownica umarła. Całe szczęście miałem gwarancję, wymienili na nową.
Część kilkukrotnie rozlutowywana i lutowana, szlifowana i lutowana i tak kilka razy. I urodziło się coś takiego
Mocowanie do podstawy HDS -su
Mocowanie do podwozia. Bez żadnej dodatkowej śruby
Kompletny HDS
Z podwoziem
PASUJE
Jest ?
jest
i kto mówił że nie da rady ??
Na pewno nie ja hehehe
Część trzeba doprowadzić do kultury, pomalować na czarno. No i wydłużyć stopki
A na deser coś zrobić ze stopkami.
Żeby modyfikacja miała trzymać standard siku. (To moje określenie pod którym kryją się części które w każdej chwili można zdemontować naprawić i ponownie zamontować )
Trzeba zrobić część która pozwoli na przymocowanie HDS do podwozia. Taka redukcja.
Zrobiłem coś takiego
No, no. Trzy godziny roboty. Plus wypad do Castoramy bo lutownica umarła. Całe szczęście miałem gwarancję, wymienili na nową.
Część kilkukrotnie rozlutowywana i lutowana, szlifowana i lutowana i tak kilka razy. I urodziło się coś takiego
Mocowanie do podstawy HDS -su
Mocowanie do podwozia. Bez żadnej dodatkowej śruby
Kompletny HDS
Z podwoziem
PASUJE
Jest ?
jest
i kto mówił że nie da rady ??
Na pewno nie ja hehehe
Część trzeba doprowadzić do kultury, pomalować na czarno. No i wydłużyć stopki
Similar topics
» MAN Holztransporter siku 3930
» MAN siku 3930 Warto wiedzieć
» MAN TGA Schwertransport mit Bagger Blitzversand siku 3930
» MAN LKW mit ladekran langholzwagen
» VOLVO LKW mit ladekran langholzwagen siku 2814
» MAN siku 3930 Warto wiedzieć
» MAN TGA Schwertransport mit Bagger Blitzversand siku 3930
» MAN LKW mit ladekran langholzwagen
» VOLVO LKW mit ladekran langholzwagen siku 2814
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: MAN
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: