LIEBHERR Baukran Siku
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Koparki, dźwigi, spychacze, walce, widlaki
Strona 1 z 1
Re: LIEBHERR Baukran Siku
złom 37
Cudowny dźwig. Jestem pod dużym wrażeniem zakupu. Zdjęcia tego nie oddają, model jest świetny
Dźwig kupiłem bez auta. Ze zdjęć wynika że mogą to być dwa różne mercedesy. Ważne żeby felgi były białe.
Ciągniki siodłowe powinienem kupić bez trudu.
A co do samego dźwigu to jest w dobrym stanie z małymi brakami które wezmę z identycznego drugiego dźwigu
Najważniejsza część to czarny wózek na kratownicy. Jest kompletny i działa.
Sumując.
Zrobię dźwig jeden kompletny a drugi składak. Mam w gratach nawet naczepę która doskonale się nadaje na zamocowanie dźwigu.
Więcej informacji jak rozkręcę model. Zobaczymy jakie kryje niespodzianki
Cudowny dźwig. Jestem pod dużym wrażeniem zakupu. Zdjęcia tego nie oddają, model jest świetny
Dźwig kupiłem bez auta. Ze zdjęć wynika że mogą to być dwa różne mercedesy. Ważne żeby felgi były białe.
Ciągniki siodłowe powinienem kupić bez trudu.
A co do samego dźwigu to jest w dobrym stanie z małymi brakami które wezmę z identycznego drugiego dźwigu
Najważniejsza część to czarny wózek na kratownicy. Jest kompletny i działa.
Sumując.
Zrobię dźwig jeden kompletny a drugi składak. Mam w gratach nawet naczepę która doskonale się nadaje na zamocowanie dźwigu.
Więcej informacji jak rozkręcę model. Zobaczymy jakie kryje niespodzianki
Dźwig ma uszkodzoną blokadę słupa. Nie zrobiłem dobrego zdjęcia, szkoda. Niżej jest słabo widoczna
Części jest bardzo ważna blokuje słup przed samoczynnym wychyleniem. Wstawiłem grubszy i mocniejszy plastik
Dodatkowo naprawiłem złamaną rączkę od mimośrodu odpowiedzialnego za podnoszenie i opuszczanie tylnej osi naczepy
Na koniec przerzuciłem lepszą kratownicę to tego modelu.
Naprawa zbliża się do końca. Trzeba jeszcze zrobić hak oraz wstawić cieniutką żyłkę zamiast linki. Dratwa się nie nadaje jest za gruba.
Dźwigu nie będę malował jest w dobrym stanie tylko go wyczyszczę.
Części jest bardzo ważna blokuje słup przed samoczynnym wychyleniem. Wstawiłem grubszy i mocniejszy plastik
Dodatkowo naprawiłem złamaną rączkę od mimośrodu odpowiedzialnego za podnoszenie i opuszczanie tylnej osi naczepy
Na koniec przerzuciłem lepszą kratownicę to tego modelu.
Naprawa zbliża się do końca. Trzeba jeszcze zrobić hak oraz wstawić cieniutką żyłkę zamiast linki. Dratwa się nie nadaje jest za gruba.
Dźwigu nie będę malował jest w dobrym stanie tylko go wyczyszczę.
Kupiłem żyłkę 0.3 mm idealnie pasującą. Potrzebowałem 3 metry kupiłem 150 metrów za 10 zł nie sprzedawali na metry, szlag by trafił. Ale nic żyłka zawsze się przyda.
Dodatkowo napotkałem problem.
Szpulka nawijające nie stawia żadnego oporu. Po nawinięciu sama się odwija. Nie powinno tak być. Powinna być jakaś sprężynka czy co cokolwiek co nie pozwoli na samo odwinięcie. A tu nic takiego nie ma. I nie wiem co z tym zrobić. Siedzę oglądam ten dźwig i nic nie mogę wykombinować. Być może czegoś brakuje w tej szpulce.
Kurczaki:(
Dodatkowo napotkałem problem.
Szpulka nawijające nie stawia żadnego oporu. Po nawinięciu sama się odwija. Nie powinno tak być. Powinna być jakaś sprężynka czy co cokolwiek co nie pozwoli na samo odwinięcie. A tu nic takiego nie ma. I nie wiem co z tym zrobić. Siedzę oglądam ten dźwig i nic nie mogę wykombinować. Być może czegoś brakuje w tej szpulce.
Kurczaki:(
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Wto Wrz 17, 2013 9:00 pm, w całości zmieniany 1 raz
Poruszyłem niebo i ziemię żeby rozwiązać problem szpulki.
I się udało. Kolekcjonerzy z Niemieckiego forum pomogli.
Dostałem schemat dźwigu
Dowiedziałem się że najlepsza linka do tego dźwigu to dratwa nylonowa, która nie jest aż tak sztywna. Kłopot w tym że dziś byłem w dwóch pasmanteriach i nie było dlatego wróciłem do żyłki. Jest trochę sztywna ale damy radę.
Wpadłem na pomysł włożenia pod szpulkę podkładki która stawiała by mały opór. A najlepsza w tym przypadku to podkładka gumowa, wycięta ze starej dętki. No i proszę, jest tak jak chciałem.
Dźwig pracuje idealnie. Nie ma dużego tarcia w wózku na kratownicy, szpulka stawia opór. Super. Bardzo się cieszę że mamy następny bardzo ładny model, który już jest w gablocie. Kupie tylko mercedesa i będzie komplet.
Ile złota wydałem
A robota??? )))))))))
I się udało. Kolekcjonerzy z Niemieckiego forum pomogli.
Dostałem schemat dźwigu
Dowiedziałem się że najlepsza linka do tego dźwigu to dratwa nylonowa, która nie jest aż tak sztywna. Kłopot w tym że dziś byłem w dwóch pasmanteriach i nie było dlatego wróciłem do żyłki. Jest trochę sztywna ale damy radę.
Wpadłem na pomysł włożenia pod szpulkę podkładki która stawiała by mały opór. A najlepsza w tym przypadku to podkładka gumowa, wycięta ze starej dętki. No i proszę, jest tak jak chciałem.
Dźwig pracuje idealnie. Nie ma dużego tarcia w wózku na kratownicy, szpulka stawia opór. Super. Bardzo się cieszę że mamy następny bardzo ładny model, który już jest w gablocie. Kupie tylko mercedesa i będzie komplet.
Ile złota wydałem
A robota??? )))))))))
Similar topics
» MAN Baukran Transporter HEITKAMP siku
» Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933
» Liebherr Bagger 924 seltene Farbe in rot Hydraulik Raupenbagger siku 3727
» John Deere siku 1992 siku 1994
» LKW Dolly siku
» Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933
» Liebherr Bagger 924 seltene Farbe in rot Hydraulik Raupenbagger siku 3727
» John Deere siku 1992 siku 1994
» LKW Dolly siku
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Koparki, dźwigi, spychacze, walce, widlaki
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: