Matchbox Super Kings K-17 Scammell Articulated Container Jack Daniels
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Scammell
Strona 1 z 1
Matchbox Super Kings K-17 Scammell Articulated Container Jack Daniels
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sro Lis 06, 2013 2:12 pm, w całości zmieniany 2 razy
Re: Matchbox Super Kings K-17 Scammell Articulated Container Jack Daniels
zakup złom 44
Nieuczciwość sprzedawców wzrasta. W tej aukcji nie było żadnego opisu nawet "licytujesz ze zdjęć" nic.
Dobrze chociaż że było kilka fotek to mogłem jako tako określić ubytki.
Wiedziałem że z drzwiami kontenera jest coś nie tak. I jak się okazało jest złamany jeden zawias. Postaram się to naprawić. Następny ubytek to złamane zatrzaski dachu tego samego kontenera. Nie widać tego na zdjęciach uszczerbek jest zbyt mały. Myślę że to też naprawie. Ale wqurwi....łem się na to że w ciężarówce prawdopodobnie połamany jest klips trzymający oś z kołami. Na ten temat nie było informacji. Zaczynam robić czarną listę sprzedawców tego już za dużo.
Całość idzie do malowania nie ma wyjścia.
Nieuczciwość sprzedawców wzrasta. W tej aukcji nie było żadnego opisu nawet "licytujesz ze zdjęć" nic.
Dobrze chociaż że było kilka fotek to mogłem jako tako określić ubytki.
Wiedziałem że z drzwiami kontenera jest coś nie tak. I jak się okazało jest złamany jeden zawias. Postaram się to naprawić. Następny ubytek to złamane zatrzaski dachu tego samego kontenera. Nie widać tego na zdjęciach uszczerbek jest zbyt mały. Myślę że to też naprawie. Ale wqurwi....łem się na to że w ciężarówce prawdopodobnie połamany jest klips trzymający oś z kołami. Na ten temat nie było informacji. Zaczynam robić czarną listę sprzedawców tego już za dużo.
Całość idzie do malowania nie ma wyjścia.
Rozpoczęte prace na modelem.
Niestety musiałem wywiercić dodatkowe technologiczne otwory. Inaczej nie dostał bym się do plastikowych nitów w kontenerach
Na zdjęciu widać dorobiony zawias oraz zaczepy dachu jednego z kontenerów (te białe haczyki). Zawias (złota rurka) ma w środku rdzeń który przechodzi przez plastik na całej długości. Jak klej wyschnie trzeba tylko go odpowiednio przyciąć.
Pół godziny i model naprawiony.
metal jest teraz w wannie z sodą.
Jak farba ustąpi zabiorę się za spinkę trzymającą oś. Prawdopodobnie tego nie zrobię bo mam na wymianę dobrą.
Niestety musiałem wywiercić dodatkowe technologiczne otwory. Inaczej nie dostał bym się do plastikowych nitów w kontenerach
Na zdjęciu widać dorobiony zawias oraz zaczepy dachu jednego z kontenerów (te białe haczyki). Zawias (złota rurka) ma w środku rdzeń który przechodzi przez plastik na całej długości. Jak klej wyschnie trzeba tylko go odpowiednio przyciąć.
Pół godziny i model naprawiony.
metal jest teraz w wannie z sodą.
Jak farba ustąpi zabiorę się za spinkę trzymającą oś. Prawdopodobnie tego nie zrobię bo mam na wymianę dobrą.
Jutro zaprezentuje model w dziennym świetle. Jest już gotowy
Similar topics
» Super Kings K-17 Scammell Articulated Container Truck 7UP 1973
» Matchbox Super Kings Ford LTS Turbo Jack Daniels
» Matchbox Super kings K-31 B Peterbilt Refrigerator Truck Jack Daniels
» Matchbox Super Kings K-18 A Articulated Horse Box
» Matchbox Super Kings K-18 Ford LTS Articulated Truck
» Matchbox Super Kings Ford LTS Turbo Jack Daniels
» Matchbox Super kings K-31 B Peterbilt Refrigerator Truck Jack Daniels
» Matchbox Super Kings K-18 A Articulated Horse Box
» Matchbox Super Kings K-18 Ford LTS Articulated Truck
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Scammell
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: