IVECO Tieflader mit Baumaschine Bagger O&K L45 siku 3119
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: IVECO
Strona 1 z 1
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Czw Mar 27, 2014 3:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: IVECO Tieflader mit Baumaschine Bagger O&K L45 siku 3119
Żeby nie było tak pięknie resoraka kupiłem zdekompletowanego.
IVECO to
IVECO Koffer Sattelzug siku 3119
a naczepa pochodzi z zestawu
MAN 8.156 F Tieflader mit Baumaschine Zettelmeyer Lader Siku 3716
Tak czy inaczej są to lata dziewięćdziesiąte, kolorystycznie kupiony zestaw pasuje włącznie z kołami i zostaje tak jak jest
W dziesięcio stopniowej skali model za stan techniczny otrzymuje mocną szóstkę.
W IVECO brakuje jednego lusterka i chlapaka. Jest kilka widocznych obić. Naczepa ma lekko skrzywioną nóżkę podparcia, wyłamana klapę skrzyni oraz delikatne skrzywienie tylnego nadkola. Naczepa prawdopodobnie niefartownie upadła i koło czasami obciera o nadkole.
Ciągnik siodłowy zostaje nieruszany. Poczekam na prawe lusterko, a z brakiem chlapaka można jakoś przeżyć.
W naczepie dorobię brakującą klapę skrzyni i wyprostuje nadkole.
Z innym ciągnikiem siodłowym np. Mercedesem czy Fordem auta bym nie kupił. To mój pierwszy IVECO w ciągle rozrastającej się kolekcji. Sam już nie wiem ile mam modeli. A tak niedawno przeprowadziłem remanent.
Kiedy zacznę prace?
nie wiem.
IVECO to
IVECO Koffer Sattelzug siku 3119
a naczepa pochodzi z zestawu
MAN 8.156 F Tieflader mit Baumaschine Zettelmeyer Lader Siku 3716
Tak czy inaczej są to lata dziewięćdziesiąte, kolorystycznie kupiony zestaw pasuje włącznie z kołami i zostaje tak jak jest
W dziesięcio stopniowej skali model za stan techniczny otrzymuje mocną szóstkę.
W IVECO brakuje jednego lusterka i chlapaka. Jest kilka widocznych obić. Naczepa ma lekko skrzywioną nóżkę podparcia, wyłamana klapę skrzyni oraz delikatne skrzywienie tylnego nadkola. Naczepa prawdopodobnie niefartownie upadła i koło czasami obciera o nadkole.
Ciągnik siodłowy zostaje nieruszany. Poczekam na prawe lusterko, a z brakiem chlapaka można jakoś przeżyć.
W naczepie dorobię brakującą klapę skrzyni i wyprostuje nadkole.
Z innym ciągnikiem siodłowym np. Mercedesem czy Fordem auta bym nie kupił. To mój pierwszy IVECO w ciągle rozrastającej się kolekcji. Sam już nie wiem ile mam modeli. A tak niedawno przeprowadziłem remanent.
Kiedy zacznę prace?
nie wiem.
Przyszedł czas na remont. Wprowadzę jedną zmianę ,dorobię lusterka i malowanie
Autko będzie w barwach mayer & co, to chyba niemiecka firma budowlana, choć do końca nie wiem. Nic na ten temat nie mogłem znaleźć w każdym razie kolory użyte to żółty i czarny.
Autko będzie w barwach mayer & co, to chyba niemiecka firma budowlana, choć do końca nie wiem. Nic na ten temat nie mogłem znaleźć w każdym razie kolory użyte to żółty i czarny.
Kupując złom czasami ludzie dorzucają części całe, uszkodzone które w danej chwili nie przedstawiają wartości remontowej. W tym przypadku takie części to nadkola ( błotniki) tylnych osi. Są to nowe teraz produkowane podzespoły które nie pasują do starszych ciężarówek. Oryginalnie IVECO powinno mieć chlapaki.
Użyte nadkola były połamane. Trochę je posklejałem wyciąłem dwa kawałki zbędnego plastiku i przystosowałem do standardowego podwozia siku
Pasują idealnie.
Jest tylko jedno ale.
Nadkola przymocowane są tak jak oryginalne chlapaki, a że są duże narażone są na przypadkowe złamanie.
Trudno będzie jak zrobiłem.
I to cała naprawa.
IVECO jest już malowanie.
Użyte nadkola były połamane. Trochę je posklejałem wyciąłem dwa kawałki zbędnego plastiku i przystosowałem do standardowego podwozia siku
Pasują idealnie.
Jest tylko jedno ale.
Nadkola przymocowane są tak jak oryginalne chlapaki, a że są duże narażone są na przypadkowe złamanie.
Trudno będzie jak zrobiłem.
I to cała naprawa.
IVECO jest już malowanie.
Nowa nazwa modelu
Similar topics
» MAN Tieflader mit Baumaschine siku 3716
» Mercedes Benz SK Tieflader mit Bagger Meyer & Co siku 4111
» Volvo FL10 Tieflader und Bagger beides der Firma Heitkamp siku
» IVECO Trans International siku 3116
» Bagger O&K L45 siku 3434
» Mercedes Benz SK Tieflader mit Bagger Meyer & Co siku 4111
» Volvo FL10 Tieflader und Bagger beides der Firma Heitkamp siku
» IVECO Trans International siku 3116
» Bagger O&K L45 siku 3434
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: IVECO
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: