Scania mit Traktoren New Holland Blitzversand 1984
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: SCANIA
Strona 1 z 1
Re: Scania mit Traktoren New Holland Blitzversand 1984
Scania z tego zestawu
Naczepa z tego zestawu
Ach jak patrze na tą Scanie to mi ciarki po plecach przechodzą.
CUDO nie samochód.
auto z zestawu
Scania mit Traktoren New Holland Blitzversand 1984 Stan idealny
Naczepa z zestawu
Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933 stan idealny
Oba pojazdy występują razem w zestawie Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933 lecz to co mam jest w innych kolorach i z innymi kołami.
Kilka słów
Kabina metalowa, owiewka kabiny pancerna, a pozostałe elementy plastikowe. Tylko ten plastik to nie tam jakiś patyczek od lizaka tylko kawał chemii. Mocny i delikatnie elastyczny. Szkoda że jest tylko jedna śrubka mocująca kabinę. Natomiast ponownie mamy lusterka takie jak trzeba. Mocowane w dwóch miejscach.
SUPER ciągnik siodłowy.
Naczepa.
Łeb można rozbić, a naczepa będzie cała
I to wszystko.
Naczepa z tego zestawu
Ach jak patrze na tą Scanie to mi ciarki po plecach przechodzą.
CUDO nie samochód.
auto z zestawu
Scania mit Traktoren New Holland Blitzversand 1984 Stan idealny
Naczepa z zestawu
Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933 stan idealny
Oba pojazdy występują razem w zestawie Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933 lecz to co mam jest w innych kolorach i z innymi kołami.
Kilka słów
Kabina metalowa, owiewka kabiny pancerna, a pozostałe elementy plastikowe. Tylko ten plastik to nie tam jakiś patyczek od lizaka tylko kawał chemii. Mocny i delikatnie elastyczny. Szkoda że jest tylko jedna śrubka mocująca kabinę. Natomiast ponownie mamy lusterka takie jak trzeba. Mocowane w dwóch miejscach.
SUPER ciągnik siodłowy.
Naczepa.
Łeb można rozbić, a naczepa będzie cała
I to wszystko.
Re: Scania mit Traktoren New Holland Blitzversand 1984
Przyszedł czas na wytknięcie chyba jedynej wady tego modelu.
Wada nazywa się podnoszona kabina
Nie mam tu na myśli przyspawanie kabiny do podwozia, ale złe rozwiązanie konstrukcyjne które odpowiada za podniesienie i opuszczenie kabiny plus blokada kabiny. Żeby sama się nie podnosiła.
W starszych autkach SIKU np. tych
Hanomag Henschel
Kabina jest podnoszona i kiedy szoferkę zamykamy przed samoistnym otwarciem broni nas malutka plastikowa cześć. Taki zatrzask.
W modelach 1/50 MAN, SCANIA wspomniany zatrzask jest już częścią plastiku z siedzeniami. Podczas pierwszego otwarcia kabiny, zaznaczam ze jest to dosyć trudne, wykrzywia się cynkowa blokada która trzyma wspomniany zatrzask z siedzeniami. Po tej operacji kabina nie ma blokady i się sama otwiera. Co jest bardzo denerwujące.
Można zapytać to po co jest zatrzask z siedzeniami?.
A no właśnie.
Zatrzask nie ma gdzie się zahaczyć. Blokada o której wspominałem jest wygięta.
Co z tym zrobić?
Nic. Ten typ tak ma.
Na upartego autko trzeba rozbierać i prostować blokadę co wydaje się bzdurą i raczej nikt tego nie zrobi.
Sumując.
Jeżeli masz otwieraną kabinę bez blokady to trzeba się cieszyć jak pięknie szoferka pracuje podczas zabawy. Sam sprawdziłem.
Koniec.
Wada nazywa się podnoszona kabina
Nie mam tu na myśli przyspawanie kabiny do podwozia, ale złe rozwiązanie konstrukcyjne które odpowiada za podniesienie i opuszczenie kabiny plus blokada kabiny. Żeby sama się nie podnosiła.
W starszych autkach SIKU np. tych
Hanomag Henschel
Kabina jest podnoszona i kiedy szoferkę zamykamy przed samoistnym otwarciem broni nas malutka plastikowa cześć. Taki zatrzask.
W modelach 1/50 MAN, SCANIA wspomniany zatrzask jest już częścią plastiku z siedzeniami. Podczas pierwszego otwarcia kabiny, zaznaczam ze jest to dosyć trudne, wykrzywia się cynkowa blokada która trzyma wspomniany zatrzask z siedzeniami. Po tej operacji kabina nie ma blokady i się sama otwiera. Co jest bardzo denerwujące.
Można zapytać to po co jest zatrzask z siedzeniami?.
A no właśnie.
Zatrzask nie ma gdzie się zahaczyć. Blokada o której wspominałem jest wygięta.
Co z tym zrobić?
Nic. Ten typ tak ma.
Na upartego autko trzeba rozbierać i prostować blokadę co wydaje się bzdurą i raczej nikt tego nie zrobi.
Sumując.
Jeżeli masz otwieraną kabinę bez blokady to trzeba się cieszyć jak pięknie szoferka pracuje podczas zabawy. Sam sprawdziłem.
Koniec.
Similar topics
» Scania R620 LKW mit Traktoren New Holland T7070 SikuFarmer 1984
» MAN TGA Schwertransport mit Bagger Blitzversand siku 3930
» Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933
» Matchbox Super Kings K-109 IVECO SHELL PETROL TANKER 1984
» Rettungs Hubschrauber ADAC Blitzversand siku 2539
» MAN TGA Schwertransport mit Bagger Blitzversand siku 3930
» Scania R620 mit Radlader Liebherr 580 siku 3933
» Matchbox Super Kings K-109 IVECO SHELL PETROL TANKER 1984
» Rettungs Hubschrauber ADAC Blitzversand siku 2539
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: SCANIA
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: