Mercedes Sattelzug mit Ladekran siku 3415
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Re: Mercedes Sattelzug mit Ladekran siku 3415
To dość rzadki typ ubytku kierujący modyfikację na z góry upatrzoną pozycje.
Jak widać brak jest jednej burty, a co najgorsze ułamany jest tylny słupek odpowiedzialny za rozkładanie brakującej burty.
Za nim zabrałem się za naprawę obejrzałem sporo naczep z dźwigiem HDS. Wszystkie skonstruowane są do przewozu drewna lub rur. To znaczy, że prawie się nie różnią. Są bardzo podobne.
Wymuszona modyfikacja musi być prosta. Zrobienie otwieranych burt to bardzo trudne zadanie. Jedną może bym zrobił w innym wydaniu, ale sześć!, to przekracza moje możliwości.
Dlatego idę po najmniejszej linii oporu dorabiając tylko słupki. Same słupki ma naczepa do przewozu drewna. Autko dołączy do floty
MAN LKW mit ladekran langholzwagen
Będzie w tych samych kolorach z drzewem na pace.
Dlaczego Mercedes (ciągnik siodłowy), a nie inny model.
Jak się okazuje w mojej flocie autek mam tylko jednego Mercedesa 2232 jako niemodyfikowany ciągnik siodłowy. Ponieważ Merc na zdjęciu jest prawie kompletny do tego ten model jest najstarszy postanowiłem przywrócić mu dawny wygląd.
Dostanie brukujące koła, lusterka i będzie cacy.
Fakt. Jak bym miał VOLVO to by był z VOLVO.
Jak widać brak jest jednej burty, a co najgorsze ułamany jest tylny słupek odpowiedzialny za rozkładanie brakującej burty.
Za nim zabrałem się za naprawę obejrzałem sporo naczep z dźwigiem HDS. Wszystkie skonstruowane są do przewozu drewna lub rur. To znaczy, że prawie się nie różnią. Są bardzo podobne.
Wymuszona modyfikacja musi być prosta. Zrobienie otwieranych burt to bardzo trudne zadanie. Jedną może bym zrobił w innym wydaniu, ale sześć!, to przekracza moje możliwości.
Dlatego idę po najmniejszej linii oporu dorabiając tylko słupki. Same słupki ma naczepa do przewozu drewna. Autko dołączy do floty
MAN LKW mit ladekran langholzwagen
Będzie w tych samych kolorach z drzewem na pace.
Dlaczego Mercedes (ciągnik siodłowy), a nie inny model.
Jak się okazuje w mojej flocie autek mam tylko jednego Mercedesa 2232 jako niemodyfikowany ciągnik siodłowy. Ponieważ Merc na zdjęciu jest prawie kompletny do tego ten model jest najstarszy postanowiłem przywrócić mu dawny wygląd.
Dostanie brukujące koła, lusterka i będzie cacy.
Fakt. Jak bym miał VOLVO to by był z VOLVO.
Zawsze muszą być jakieś problemy.
Jak się okazuje ta naczepa nie jest przystosowana do przewozu drewna lub rur. Nie zwróciłem na to uwagi.
Słupki z przodu i z tyłu powinny być cofnięte do wewnątrz. W tej chwili po załadowaniu towaru drewno nie ma bocznego oporu. Przednie słupki w tym przypadku nie spełniają swojej funkcji. Drewno wypada.
Co z tym zrobić?
Jak się okazuje ta naczepa nie jest przystosowana do przewozu drewna lub rur. Nie zwróciłem na to uwagi.
Słupki z przodu i z tyłu powinny być cofnięte do wewnątrz. W tej chwili po załadowaniu towaru drewno nie ma bocznego oporu. Przednie słupki w tym przypadku nie spełniają swojej funkcji. Drewno wypada.
Co z tym zrobić?
Autko jest gotowe. Niestety nie mam żabki do HDS -u
Byłem w czterech sklepach i nie znalazłem takiej jak trzeba.
Prezentacja wstrzymana.
Byłem w czterech sklepach i nie znalazłem takiej jak trzeba.
Prezentacja wstrzymana.
Similar topics
» MERCEDES Ladekran Recyling Transport siku 2920
» Mercedes Actros Koffer Sattelzug Lufthansa Cargo siku 3816
» MAN TGA Ladekran siku 3930
» VOLVO LKW mit ladekran langholzwagen siku 2814
» Mercedes Actros Koffer Sattelzug Lufthansa Cargo siku 3816
» MAN TGA Ladekran siku 3930
» VOLVO LKW mit ladekran langholzwagen siku 2814
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: