Mercedes Benz L 406D Reparaturwagen siku 2219
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Furgonetki
Strona 1 z 1
Re: Mercedes Benz L 406D Reparaturwagen siku 2219
Kilka fotek drzwi.
Dorobienie tylnych nie stanowiło większego problemu.
Zastanawiam się czy robić okna, co prawda w oryginalnym autku są ale tu nie musi być. Samochód jest pojazdem technicznym i z tyłu drzwi mogą być pełna. Inna sprawa to że zrobienie okien jest bardzo trudne i pochłania sporo czasu.
Nie wiem chyba nie będzie okien
Dorobienie tylnych nie stanowiło większego problemu.
Zastanawiam się czy robić okna, co prawda w oryginalnym autku są ale tu nie musi być. Samochód jest pojazdem technicznym i z tyłu drzwi mogą być pełna. Inna sprawa to że zrobienie okien jest bardzo trudne i pochłania sporo czasu.
Nie wiem chyba nie będzie okien
Przestroga dla innych.
Na tym zdjęciu widać wygięty stopień z tyłu samochodu
Pomyślałem że na gorąco palnikiem do lutowania metal podgrzeje i bez problemu wyprostuje.
Bardzo się pomyliłem, sądziłem że samochody metalowe zrobione są z jakiegoś stopu aluminium, magnes nie trzyma i fakt ze stopu ale na 90% cyny, ledwo co podgrzałem a tu wszystko się dosłownie chwieje, całe szczęście doświadczenie pomogło mi uratować całe wyprostowane podwozie
Na tym zdjęciu widać wygięty stopień z tyłu samochodu
Pomyślałem że na gorąco palnikiem do lutowania metal podgrzeje i bez problemu wyprostuje.
Bardzo się pomyliłem, sądziłem że samochody metalowe zrobione są z jakiegoś stopu aluminium, magnes nie trzyma i fakt ze stopu ale na 90% cyny, ledwo co podgrzałem a tu wszystko się dosłownie chwieje, całe szczęście doświadczenie pomogło mi uratować całe wyprostowane podwozie
Jak już pisałem w obu modelach w tym i straży pożarnej drzwi robię z blachy a na to naklejam plastik w którym można wyszlifować przetłoczenia. Powinienem napisać o tym wcześniej ale podczas malowania farba topi plastik, deformuje go i wysztko trzeba zaczynac na nowo z innym tworzywem, Plastik który użyłem to pudełko po CD. Ciekawe bo już pudełka wykorzystywałem w innych dorabianych częściach i nic się nie topiło widocznie trafiłem na jakiś fajans. Teraz zanim użyję czegoś nowego sprawdzam tryśnięciem farby czy aby nic się nie dzieje.
Przez minione trzy dni prawie nic nie zrobiłem, sporo pracy zawodowej i mało czasu na głupoty Mercedesy sa bardzo pracochłonne i czas renowacji się wydłuża.
W tym tygodniu merc powinien być gotowy
Przez minione trzy dni prawie nic nie zrobiłem, sporo pracy zawodowej i mało czasu na głupoty Mercedesy sa bardzo pracochłonne i czas renowacji się wydłuża.
W tym tygodniu merc powinien być gotowy
Similar topics
» Mercedes Benz L 406D Feuerwehr siku 1911
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044 (nr 2)
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz TOI TOI siku 2819
» Mercedes Benz 280 GE 4WD siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044 (nr 2)
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz TOI TOI siku 2819
» Mercedes Benz 280 GE 4WD siku 1044
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Furgonetki
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: