Mercedes Benz 280 GE G-Wagon CDI 6x6 siku 1044
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz 280 GE
Strona 1 z 1
Re: Mercedes Benz 280 GE G-Wagon CDI 6x6 siku 1044
Tak wygląda prawie skończone podwozie
Mocowanie blachy do cynkowej kabiny.
Zalutowałem oryginalne belki. Metalowy dach nawet niedrganie
Prawdopodobnie zrobię szersze osie o jakieś 3mm
Dach składa się z dwóch blaszek. Jedna prosta druga profilowana. Wygląda bardzo dobrze.
Dorobiłem też stopień ze spinacza biurowego i kawałka płaskownika 3mm. Część nie jest na stałe więc będzie w innym kolorze
Mercedes będzie miał lusterka. Jeszcze nie wiem jak je zamontuje, ale już poidłem decyzję oraz hak na małe przyczepki.
I to chyba wszystko na dziś
Mocowanie blachy do cynkowej kabiny.
Zalutowałem oryginalne belki. Metalowy dach nawet niedrganie
Prawdopodobnie zrobię szersze osie o jakieś 3mm
Dach składa się z dwóch blaszek. Jedna prosta druga profilowana. Wygląda bardzo dobrze.
Dorobiłem też stopień ze spinacza biurowego i kawałka płaskownika 3mm. Część nie jest na stałe więc będzie w innym kolorze
Mercedes będzie miał lusterka. Jeszcze nie wiem jak je zamontuje, ale już poidłem decyzję oraz hak na małe przyczepki.
I to chyba wszystko na dziś
Re: Mercedes Benz 280 GE G-Wagon CDI 6x6 siku 1044
Już bliżej niż dalej
Czas napisać o błędach.
Jest błąd w szoferce. Tył od pasażera. Nie ma milimetra jednak jak się z tyłu dokładnie popatrzy widać różnice w wysokości. To przez profilowany dach. I to wszystko. Resorak lekko skręca w lewo przy puszczeniu. Kłania się błąd przedniego zawieszenia. To są tak minimalne uchybienia które praktycznie nie mają znaczenia przy takiej ilości pracy.
Jestem bardzo zadowolony.
Jest to pierwszy i ostatni samochodzik w którym dorabiam prawie wszystko. To ma być renowacja, a nie modelarstwo artystyczne.
Zostało jeszcze kilka dupereli i malowanie
Czas napisać o błędach.
Jest błąd w szoferce. Tył od pasażera. Nie ma milimetra jednak jak się z tyłu dokładnie popatrzy widać różnice w wysokości. To przez profilowany dach. I to wszystko. Resorak lekko skręca w lewo przy puszczeniu. Kłania się błąd przedniego zawieszenia. To są tak minimalne uchybienia które praktycznie nie mają znaczenia przy takiej ilości pracy.
Jestem bardzo zadowolony.
Jest to pierwszy i ostatni samochodzik w którym dorabiam prawie wszystko. To ma być renowacja, a nie modelarstwo artystyczne.
Zostało jeszcze kilka dupereli i malowanie
Similar topics
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044 (nr 2)
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE 4WD siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE UN siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE 4WD siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE UN siku 1044
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz 280 GE
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: