Mercedes Unimog Straßenbaufahrzeug U 1500 HEITKAMP siku 2615
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Unimog
Strona 1 z 1
Mercedes Unimog Straßenbaufahrzeug U 1500 HEITKAMP siku 2615
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Pon Lut 02, 2015 1:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Mercedes Unimog Straßenbaufahrzeug U 1500 HEITKAMP siku 2615
Postanowiłem że rozbiorę koparkę. Jest tak rozklekotana że trzeba wymienić nity na śrubki z podkładkami, a jak już rozbiorę to pomaluję całego. Model można zakwalifikować jako służby miejskie dlatego będzie pomarańczowy.
Jak już wspominałem wyżej musiałem coś zrobić ze strasznie rozklekotaną koparką oraz częścią spychacza. Dwie godziny czasu poszło na pracę której nie widać, ale są efekty. Wszystko pracuje z idealną precyzją w każdej pozycji. Co ciekawe nie była to winą dziecka który zbyt intensywnie bawił się samochodem tylko konstruktorów Siku. Dali zbyt małe nity sporo większych otworów i było tylko kwestią czasu kiedy wszystko zacznie latać w każda stronę. Ok
Dodatkowo dziś rozebrałem autko na części i zrobiłem od razu pięć kompletów lusterek tak na zaś
Jutro Sylwester siedzę w domu może napije się browarku zobaczę jak będę się czuł, ale przedtem coś zrobię przy modelu,
a co to zobaczymy jutro
Dodatkowo dziś rozebrałem autko na części i zrobiłem od razu pięć kompletów lusterek tak na zaś
Jutro Sylwester siedzę w domu może napije się browarku zobaczę jak będę się czuł, ale przedtem coś zrobię przy modelu,
a co to zobaczymy jutro
Zrobiony.
Samochód dwa dni wysychał żeby farba stwardniała
Podsumowanie
Naprawę samego auta zaliczam do łatwych prac. Jedyne co trzeba było zrobić to wstawić nowe koguty, podkleić szybkę i ja wypolerować. Co ciekawe całe auto z całym osprzętem skręcane jest tylko na jedną śrubkę nie licząc kół. Schody zaczęły się przy naprawie osprzętu czyli koparki i spychacza. Łyżkę dorobiłem w godzinę bez większych kłopotów natomiast doprowadzenie do normalnego funkcjonowania osprzętu zajęło sporo czasu. Siku w dźwigach stosuje nity rurkowe całe lub skręcane blaszkowe tak to mogę nazwać które bardzo ciężko rozwiercić z prostego powodu. Podczas wiercenia obracaja się i nic z tego nie wychodzi. Druga sprawa to średnica nitów dają za małe lub robią za duże otwory w ramionach podnośników. Wszystko powinno mieć tą sama średnice a jest inaczej. Całe szczęście teraz w samochodzie wszystko chodzi jak należy.
Koszty
Samochód dwa dni wysychał żeby farba stwardniała
Podsumowanie
Naprawę samego auta zaliczam do łatwych prac. Jedyne co trzeba było zrobić to wstawić nowe koguty, podkleić szybkę i ja wypolerować. Co ciekawe całe auto z całym osprzętem skręcane jest tylko na jedną śrubkę nie licząc kół. Schody zaczęły się przy naprawie osprzętu czyli koparki i spychacza. Łyżkę dorobiłem w godzinę bez większych kłopotów natomiast doprowadzenie do normalnego funkcjonowania osprzętu zajęło sporo czasu. Siku w dźwigach stosuje nity rurkowe całe lub skręcane blaszkowe tak to mogę nazwać które bardzo ciężko rozwiercić z prostego powodu. Podczas wiercenia obracaja się i nic z tego nie wychodzi. Druga sprawa to średnica nitów dają za małe lub robią za duże otwory w ramionach podnośników. Wszystko powinno mieć tą sama średnice a jest inaczej. Całe szczęście teraz w samochodzie wszystko chodzi jak należy.
Koszty
- Kod:
4 zł auto plus 3 zło naprawa razem 7 zł
Koniec laby. Miesiąc czasu nic poważnego nie zrobiłem bo nie ma z czego.
Unimog wrócił na warsztat, a dokładnie do lakierni.
Usunąłem farbę , poprawiłem kilka drobiazgów i od teraz Mercedes dołączy do floty HEITKAMP. Juz schnie podkład.
Unimog wrócił na warsztat, a dokładnie do lakierni.
Usunąłem farbę , poprawiłem kilka drobiazgów i od teraz Mercedes dołączy do floty HEITKAMP. Juz schnie podkład.
Similar topics
» Mercedes Unimog Siku 1620
» Mercedes Unimog Elegance siku 1620
» Mercedes Unimog Siku 1620 nowy
» Mercedes Unimog Baustellenschild siku 2230
» Mercedes Unimog Bauwagen siku 2533
» Mercedes Unimog Elegance siku 1620
» Mercedes Unimog Siku 1620 nowy
» Mercedes Unimog Baustellenschild siku 2230
» Mercedes Unimog Bauwagen siku 2533
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Unimog
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: