Mercedes Unimog Siku 1620
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Unimog
Strona 1 z 1
Re: Mercedes Unimog Siku 1620
Mercedes kupiony z zestawem -= Złom siku 10 =-
Bardzo się ciesze z zakupu tej ciężarówki ponieważ skompletuje model Mercedes Unimog Bauwagen siku 2533 TYLKO PRZYCZEPA
Jak widać na zdjęciach auto jest zdewastowane. Pomalowane srebrną farbą która nie schodzi nawet zmywaczem do paznokci. Głównie chodzi o wnętrze paki i koła których jeszcze w swojej karierze nie malowałem. Z zewnątrz farbę usunę bez problemu.
Ubytki
Brak lusterka, żaden problem
Złamana spinka mocująca koła do podwozia, mam jedną w zanadrzu
Zniszczona szyba, nic się nie da zrobić więc będę dorabiał.
Auto pomaluje na czarno, srebrno żeby chociaż trochę pasowało do w/w zestawu.
Bardzo się ciesze z zakupu tej ciężarówki ponieważ skompletuje model Mercedes Unimog Bauwagen siku 2533 TYLKO PRZYCZEPA
Jak widać na zdjęciach auto jest zdewastowane. Pomalowane srebrną farbą która nie schodzi nawet zmywaczem do paznokci. Głównie chodzi o wnętrze paki i koła których jeszcze w swojej karierze nie malowałem. Z zewnątrz farbę usunę bez problemu.
Ubytki
Brak lusterka, żaden problem
Złamana spinka mocująca koła do podwozia, mam jedną w zanadrzu
Zniszczona szyba, nic się nie da zrobić więc będę dorabiał.
Auto pomaluje na czarno, srebrno żeby chociaż trochę pasowało do w/w zestawu.
Samochód już rozebrałem żeby sprawdzić czy da się usunąć farbę z kół.
Da radę tylko trzeba polerować papierkiem 800 potem 2000 na mokro. Chociaż jedna dobra wiadomość.
Da radę tylko trzeba polerować papierkiem 800 potem 2000 na mokro. Chociaż jedna dobra wiadomość.
Dorobiłem szybkę z folii którą laminuje się dokumenty. Trzy warstwy dały porządną grubość i sztywność. Niestety będzie tylko przednia i tylna, bocznych nie będzie. Samochód wyczyszczony i pomalowany na tą chwile podkładem. Może uda mi się dziś wieczorem wyczyścić koła. Zaraz lecę do roboty zobaczymy.
Na marginesie dodam że właśnie skończył się czwarty podkład od początku zabawy w remonty autek. Wydałem tylko na tą farbę 44 zł. Kupiłbym za to dwie ciężarówki w dobrym stanie, obojętnie jakie.
Na marginesie dodam że właśnie skończył się czwarty podkład od początku zabawy w remonty autek. Wydałem tylko na tą farbę 44 zł. Kupiłbym za to dwie ciężarówki w dobrym stanie, obojętnie jakie.
Finisz
Kilka zdań prawdy
Jak widać na zdjęciach mercedes był zdewastowany. Udało mi się przywrócić go do życia. Najtrudniejszą częścią do zrobienia była szyba. Drugi raz dorabiałem szkiełko tu przecierałem szlag Ford naczepa helikopter ADAC siku 3719 Szyby są bardzo trudne do zrobienia i dlatego wyszło jak widać można powiedzieć zadowalająco. Ten kto się nie zna nawet się nie rozpętuje że część jest dorobiona. Zrobienie lusterka zajęło mi 15 minut, mam jeszcze kilka gotowych lusterek które czekają tylko na plastikowe mocowanie. Zdarcie farby to godzina pracy. Czyli plus minus auto naprawiałem 3 godziny. Szybko.
Kilka zdań prawdy
Jak widać na zdjęciach mercedes był zdewastowany. Udało mi się przywrócić go do życia. Najtrudniejszą częścią do zrobienia była szyba. Drugi raz dorabiałem szkiełko tu przecierałem szlag Ford naczepa helikopter ADAC siku 3719 Szyby są bardzo trudne do zrobienia i dlatego wyszło jak widać można powiedzieć zadowalająco. Ten kto się nie zna nawet się nie rozpętuje że część jest dorobiona. Zrobienie lusterka zajęło mi 15 minut, mam jeszcze kilka gotowych lusterek które czekają tylko na plastikowe mocowanie. Zdarcie farby to godzina pracy. Czyli plus minus auto naprawiałem 3 godziny. Szybko.
- Kod:
[b]Ile i dlaczego tak drogo[/b]
Samochodzik kosztował 1,7 zł malowanie wyceniam na 3 zł. Razem prawie 5 zł. Auto w dobrym stanie kosztuje od 10 zł do 20 zł więc czy było warto ????
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sro Mar 13, 2013 8:29 am, w całości zmieniany 1 raz
To był pierwszy Mercedes Unimog który trafił w moje ręce i został odnowiony. Od tamtego czasu identycznych ciężarówek kupiłem chyba z dziesięć i prawie wszystkie zmodyfikowałem lub przeznaczyłem na części. Zostawiłem jedną w doskonałym stanie
https://dokument.forumpolish.com/t272-mercedes-unimog-mit-frontkipper-und-anhanger-2232
Postanowiłem model poddać modyfikacji. Utworzę nowy temat bo Mercedes dostanie nową wymyślona nazwę.
Jego nowe imię to
Mercedes Unimog Elegance siku 1620
https://dokument.forumpolish.com/t272-mercedes-unimog-mit-frontkipper-und-anhanger-2232
Postanowiłem model poddać modyfikacji. Utworzę nowy temat bo Mercedes dostanie nową wymyślona nazwę.
Jego nowe imię to
Mercedes Unimog Elegance siku 1620
Similar topics
» Mercedes Unimog Elegance siku 1620
» Mercedes Unimog Siku 1620 nowy
» Mercedes Unimog Lastwagen 6x6 UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Lastwagen UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Kettenantrieb GAZPROM siku 1620
» Mercedes Unimog Siku 1620 nowy
» Mercedes Unimog Lastwagen 6x6 UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Lastwagen UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Kettenantrieb GAZPROM siku 1620
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Unimog
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: