Mercedes Benz LKW Auto Transporter 2 loading Platforms siku 2926 Variante C
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Re: Mercedes Benz LKW Auto Transporter 2 loading Platforms siku 2926 Variante C
Mercedes Benz LKW Auto Transporter 2 loading Platforms siku 2926 Variante C
Zaczynam nowy projekt.
Przerobię śmieciarkę Mercedes Mullwagen KSG Siku 2926
która już była dawcą części, a z pozostałych zrobię nowe auto.
Tyle na dzień dzisiejszy pozostało mi ze śmieciarki
Chcę zrobić coś takiego
Godzina roboty w garażu i górna platforma zrobiona oraz przymocowana
tak wygląda z dwoma autami
Platformę zrobiłem z siateczki osłaniające głośniki w magnetofonie. Chciałem żeby sprawiała wrażenie lekkiej i delikatnej choć jest bardzo mocna.
Trzyma się na prostym zawiasie z przylutowanej anteny.
Generalnie wszystko jest ok tylko natrafiłem na mały problem nie wiem gdzie przymocować siłowniki które będą trzymały platformę w górze.
Myślę i myślę może coś jutro wykombinuje. :-D
Na dziś koniec pracy
Zaczynam nowy projekt.
Przerobię śmieciarkę Mercedes Mullwagen KSG Siku 2926
która już była dawcą części, a z pozostałych zrobię nowe auto.
Tyle na dzień dzisiejszy pozostało mi ze śmieciarki
Chcę zrobić coś takiego
Godzina roboty w garażu i górna platforma zrobiona oraz przymocowana
tak wygląda z dwoma autami
Platformę zrobiłem z siateczki osłaniające głośniki w magnetofonie. Chciałem żeby sprawiała wrażenie lekkiej i delikatnej choć jest bardzo mocna.
Trzyma się na prostym zawiasie z przylutowanej anteny.
Generalnie wszystko jest ok tylko natrafiłem na mały problem nie wiem gdzie przymocować siłowniki które będą trzymały platformę w górze.
Myślę i myślę może coś jutro wykombinuje. :-D
Na dziś koniec pracy
Znalazłem najlepsze rozwiązanie mocowania siłowników. Myślałem nad tym dosyć sporo w głowie układałem plany i wymyśliłem. Jest to najważniejsza część od której zależy praktyczny i estetyczny wygląd modelu. Najgorsze jest to że miałem tylko jedną próbę ponieważ wykorzystałem ostatnie dwie anteny. Do końca nie miałem pewności czy wyjdzie dobrze. Górna platforma musi koniecznie pracować z oporem. Nie za dużym i nie za małym. Do tego oba siłowniki muszą idealnie być w osi.
I się udało
Siłowniki przylutowane są do rurki a zawiasy to widoczne śruby.
Z ważniejszych części trzeba zrobić tym razem delikatne podjazdy. Zawias już jest przymocowany.
To co zrobiłem zajęło mi dwie godziny czasu
Zrobiłem najazdy oraz wykończyłem platformę
Najazdy w tym aucie to udoskonalona wersja tych które są w tym modelu Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Górna platforma musi mieć blokadę wychylenia (widoczny obrobiony kątownik oraz część która będzie trzymała samochodzik żeby nie spadł
I to na razie wszystko jeśli chodzi o dalsze prace. Potrzebuję szoferki żeby można było dalej pracować i odpowiednio dopasować następne części
I się udało
Siłowniki przylutowane są do rurki a zawiasy to widoczne śruby.
Z ważniejszych części trzeba zrobić tym razem delikatne podjazdy. Zawias już jest przymocowany.
To co zrobiłem zajęło mi dwie godziny czasu
Zrobiłem najazdy oraz wykończyłem platformę
Najazdy w tym aucie to udoskonalona wersja tych które są w tym modelu Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Górna platforma musi mieć blokadę wychylenia (widoczny obrobiony kątownik oraz część która będzie trzymała samochodzik żeby nie spadł
I to na razie wszystko jeśli chodzi o dalsze prace. Potrzebuję szoferki żeby można było dalej pracować i odpowiednio dopasować następne części
Jest szoferka z ładnymi kołami.
Dawca to
Mercedes LKW siku 2232
kupiony w zestawie złom 26
robota ruszy z kopyta
Przymiarka
Porównanie z modelem Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Głównie chodziło mi o wysokość owiewki na dachu. Będzie trochę wyższa, chyba, no i muszę dopasować wysokość tylnej ścianki żeby auto nie wyglądało karykaturalnie. Wszystko wyjdzie podczas pracy.
Dawca to
Mercedes LKW siku 2232
kupiony w zestawie złom 26
robota ruszy z kopyta
Przymiarka
Porównanie z modelem Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Głównie chodziło mi o wysokość owiewki na dachu. Będzie trochę wyższa, chyba, no i muszę dopasować wysokość tylnej ścianki żeby auto nie wyglądało karykaturalnie. Wszystko wyjdzie podczas pracy.
Praktycznie koniec pracy.
Żeby kabina wyglądał bardziej agresywnie zrobiłem owiewkę prawie identyczną którą widać na zdjęciach wyżej.
Jest trochę większa wyższa i szersza, bardziej kanciasta. Platforma jest większa to i owiewka musi nabrać gabarytów.
Wygląda super
Ten post powinien być o jeden wcześniej.
Części owiewki zrobiłem równe, wszystko skleiłem i jak się okazało krzywo. Milimetr na tak małym elemencie jest bardzo widoczny. Po kilku godzinach całość musiałem rozebrać, a przy okazji sprawdzić jak trzyma cyjanopan. Trzyma doskonale, nie często demontuje zrobione części i taki sprawdzian jest jak znalazł.
Wracając do tematu. Ponownie całość skleiłem tym razem równiutko, idealnie
Model prawie gotowy do malowania.
Trzeba było jeszcze podcinać śrubki, gdzie nie gdzie coś wyszlifował, przygotować mocowanie kół, sprawdzić dorobione lusterka, coś tam przymocować na stałe i auto rozebrać. A jak już jest w częściach to pstryknąć fotkę dla potomnych
Górna platforma ma mocowanie przewożonego samochodu, widełki. Podczas zabawy auto nie spadnie. Dolna, tylko jak to się nazywa? a koleinę (chyba) żeby model na dole za bardzo się nie przesuwał.
I to tyle w tym temacie
W tej chwili wszystko schnie pomalowane trzema kolorami.
Podwozie - czarne
Cała dolna platforma z najazdami - żółta
Górna platforma z owiewką - biała :-D
Żeby kabina wyglądał bardziej agresywnie zrobiłem owiewkę prawie identyczną którą widać na zdjęciach wyżej.
Jest trochę większa wyższa i szersza, bardziej kanciasta. Platforma jest większa to i owiewka musi nabrać gabarytów.
Wygląda super
Ten post powinien być o jeden wcześniej.
Części owiewki zrobiłem równe, wszystko skleiłem i jak się okazało krzywo. Milimetr na tak małym elemencie jest bardzo widoczny. Po kilku godzinach całość musiałem rozebrać, a przy okazji sprawdzić jak trzyma cyjanopan. Trzyma doskonale, nie często demontuje zrobione części i taki sprawdzian jest jak znalazł.
Wracając do tematu. Ponownie całość skleiłem tym razem równiutko, idealnie
Model prawie gotowy do malowania.
Trzeba było jeszcze podcinać śrubki, gdzie nie gdzie coś wyszlifował, przygotować mocowanie kół, sprawdzić dorobione lusterka, coś tam przymocować na stałe i auto rozebrać. A jak już jest w częściach to pstryknąć fotkę dla potomnych
Górna platforma ma mocowanie przewożonego samochodu, widełki. Podczas zabawy auto nie spadnie. Dolna, tylko jak to się nazywa? a koleinę (chyba) żeby model na dole za bardzo się nie przesuwał.
I to tyle w tym temacie
W tej chwili wszystko schnie pomalowane trzema kolorami.
Podwozie - czarne
Cała dolna platforma z najazdami - żółta
Górna platforma z owiewką - biała :-D
Similar topics
» Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
» Mercedes Benz KSG Mullwagen BYŚ Siku 2926
» Mercedes Benz TOI TOI Transporter siku 2819
» Magirus Auto Transporter siku V275
» Mercedes Vario Auto-Werbung siku 2017
» Mercedes Benz KSG Mullwagen BYŚ Siku 2926
» Mercedes Benz TOI TOI Transporter siku 2819
» Magirus Auto Transporter siku V275
» Mercedes Vario Auto-Werbung siku 2017
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: