Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 3
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Edit 2012-04-24
Zmiana nazwy z
Składak czteroosiowy płyta podłogowa siku 2926
na
Wczoraj jak byłem jeszcze chory latałem sobie po sieci i znalazłem człowieka, trzeba to przyznać mistrza w naprawach renowacjach i kopiach siku. To co widziałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Człowiek przerabiał wszystko, od góry do dołu. Moje roboty to przy nim uczniowskie szkolenie. Tylko jaki on miał warsztat, maszyny no i gość miał rękę i wyczucie finezje, jest stworzony do takich robót.
Chciałem coś pokazać z jego prac ale nie mogę go ponownie znaleźć. Trudno
Postanowiłem sprawdzić jaki posiadam złom i z tego coś zrobić, oczywiście raczej z papugować. I tak
Została płyta podłogowa do śmieciarki siku 2926
Góra też od tego modelu siku 2926
Trzy osie z kołami plus zapinki
Podwozie od jakiejś ciężarówki
i to wszystko.
I znowu brak kabiny, tylko że pasuje sporo modeli. Z tym się uporam
Na zdjęciach widać części oraz podwozie już przerobione z dwóch na trzy osie. To właśnie skopiowałem od mistrza siku
Dziś zainwestowałem w nowy klej Płynny Metal za całe 12 zł podobno jest najlepszy. Do tej pory używałem kleju do metalu super klej, zobaczymy ten płynny metal co to jest, ale dopiero za 24 godziny.
Jednym słowem podwozie już jest. Co ważne. Zachowałem wszystkie proporcje i odległości. Podwozie przed cięciem miało 138 mm i po wstawieniu dodatkowego błotnika ma tyle samo. Tylko środkowy nit będzie potrzebował nowego otworu do mocowania. Już sprawdzałem będzie dobrze.
A co z górą?
NIE WIEM, czas pokaże. Pomyślę co zrobić
Zmiana nazwy z
Składak czteroosiowy płyta podłogowa siku 2926
na
Wczoraj jak byłem jeszcze chory latałem sobie po sieci i znalazłem człowieka, trzeba to przyznać mistrza w naprawach renowacjach i kopiach siku. To co widziałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Człowiek przerabiał wszystko, od góry do dołu. Moje roboty to przy nim uczniowskie szkolenie. Tylko jaki on miał warsztat, maszyny no i gość miał rękę i wyczucie finezje, jest stworzony do takich robót.
Chciałem coś pokazać z jego prac ale nie mogę go ponownie znaleźć. Trudno
Postanowiłem sprawdzić jaki posiadam złom i z tego coś zrobić, oczywiście raczej z papugować. I tak
Została płyta podłogowa do śmieciarki siku 2926
Góra też od tego modelu siku 2926
Trzy osie z kołami plus zapinki
Podwozie od jakiejś ciężarówki
i to wszystko.
I znowu brak kabiny, tylko że pasuje sporo modeli. Z tym się uporam
Na zdjęciach widać części oraz podwozie już przerobione z dwóch na trzy osie. To właśnie skopiowałem od mistrza siku
Dziś zainwestowałem w nowy klej Płynny Metal za całe 12 zł podobno jest najlepszy. Do tej pory używałem kleju do metalu super klej, zobaczymy ten płynny metal co to jest, ale dopiero za 24 godziny.
Jednym słowem podwozie już jest. Co ważne. Zachowałem wszystkie proporcje i odległości. Podwozie przed cięciem miało 138 mm i po wstawieniu dodatkowego błotnika ma tyle samo. Tylko środkowy nit będzie potrzebował nowego otworu do mocowania. Już sprawdzałem będzie dobrze.
A co z górą?
NIE WIEM, czas pokaże. Pomyślę co zrobić
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sro Kwi 24, 2013 10:12 pm, w całości zmieniany 3 razy
Re: Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
zapowiada sie swietnie.lutnij koncówke dorobionego nadkola bo troche ucieklo;D a tak to genialnie;DDDtrzymam kciuki;D
Gość- Gość
Zdjęcie numer 3 na górze jest obcięte podwozie, to z tego dorobiłem
Płyta podłogowa gotowa.
Płynny metal sprawił się doskonale.
Trzy osie już na swoim miejscu z czego jedną oś musiałem naprawiać, widać na pierwszych fotkach. Nawet przymocowałem podłogę paki, jest to punkt wyjścia do pracy.
W tym momencie powinienem mieć już projekt auta, a nie mam i nie wiem co dalej z tym zrobić
Płynny metal sprawił się doskonale.
Trzy osie już na swoim miejscu z czego jedną oś musiałem naprawiać, widać na pierwszych fotkach. Nawet przymocowałem podłogę paki, jest to punkt wyjścia do pracy.
W tym momencie powinienem mieć już projekt auta, a nie mam i nie wiem co dalej z tym zrobić
Pierwsze koty za płoty
Jak widać będzie ciężka laweta. Mieści się krótka ciężarówka.
Lawetę wyciąłem ze śmieciarki. Było bardzo dużo ręcznego szlifowania. Długo to trwało ale tak było trzeba. Wszystko jest równiusieńkie. Jak należy.
Podjazd będzie się łamany z dwóch najazdów. Niestety nie mam już zawiasów w miejsce niebieskiej taśmy. Dlatego skleiłem tyle o ile aby można było zobaczyć o co mi chodzi.
Siłowniki prawie gotowe, potrójne.
Jutro koniecznie muszę kupić zawiasy, żeby ruszyć dalej, bez nich stoję. Jak kupie to dopracuje siłowniki.
Będzie cacy.
Podjazd prawie skończony
Tu i ówdzie trzeba jeszcze podrównać. Najważniejsze jednak że siłowniki pasują i pracują jak należy. Będę je musiał wypolerować bo się chrom trochę porysował.
Ogólnie podjazd i siłowniki zaliczam do bardzo trudnych prac, nie ma możliwości popełnienia błędu. Odchyłka żędu 1 mm odbija się czkawką w późniejszej pracy. Całość jest równa i z tego bardzo się cieszę
Wyżej napisałem że na lawecie mieści się mała ciężarówka,
już się nie mieści.
Siłowniki zabrały po kilka milimetrów z każdej strony i dlatego wchodzi tylko bus
Jutro wszystkie części ostatecznie dopasuję i zaczynam malowanie
Tu i ówdzie trzeba jeszcze podrównać. Najważniejsze jednak że siłowniki pasują i pracują jak należy. Będę je musiał wypolerować bo się chrom trochę porysował.
Ogólnie podjazd i siłowniki zaliczam do bardzo trudnych prac, nie ma możliwości popełnienia błędu. Odchyłka żędu 1 mm odbija się czkawką w późniejszej pracy. Całość jest równa i z tego bardzo się cieszę
Wyżej napisałem że na lawecie mieści się mała ciężarówka,
już się nie mieści.
Siłowniki zabrały po kilka milimetrów z każdej strony i dlatego wchodzi tylko bus
Jutro wszystkie części ostatecznie dopasuję i zaczynam malowanie
asz szkoda ze na forum "okejek" nie ma;D
Gość- Gość
firetrucker napisał:
jestem zaskoczony wynikiem;Dbardzo;D
Zaskoczony jesteś pozytywnie czy negatywnie ????????
Ale tej wypowiedzi to nie zrozumiałem o co chodzifiretrucker napisał:
asz szkoda ze na forum "okejek" nie ma;D
pozytywnie;D
na wielu forach jest mozliwość wyrazenia swojej aprobaty bądź dezaprobaty dla czyjegoś postu poprzez klikniecie +/- lub łapka w góre/łapka w dół.
na wielu forach jest mozliwość wyrazenia swojej aprobaty bądź dezaprobaty dla czyjegoś postu poprzez klikniecie +/- lub łapka w góre/łapka w dół.
Gość- Gość
Z tym malowaniem to się troszkę pośpieszyłem. Zostało jeszcze wykończenie lawety.
Metalowa siateczka osłony głośników doskonale się nadaje na podłogę i dlatego zawsze staram się odzyskać ten materiał z jakiegoś złomu.
W tej chwili schnie sklejona klejem do metalu.
Wyżej pisałem o potrzebie wypolerowania siłowników które trochę się porysowały podczas obróbki.
Już są złote, świeca się jak psu jajka
Na dziś koniec roboty z tym autem.
Jutro jak klej wyschnie dalsze prace
Metalowa siateczka osłony głośników doskonale się nadaje na podłogę i dlatego zawsze staram się odzyskać ten materiał z jakiegoś złomu.
W tej chwili schnie sklejona klejem do metalu.
Wyżej pisałem o potrzebie wypolerowania siłowników które trochę się porysowały podczas obróbki.
Już są złote, świeca się jak psu jajka
Na dziś koniec roboty z tym autem.
Jutro jak klej wyschnie dalsze prace
przygotuje sobie na jutro popcorn coby podziwiac
Gość- Gość
hehehe, jeszcze jest dużo pracy.
Za bardzo się nie spieszę bo i tak nie mam kabiny. Właśnie negocjuje być może kupie uszkodzona śmieciarkę z szoferka MAN -a zobaczymy
Za bardzo się nie spieszę bo i tak nie mam kabiny. Właśnie negocjuje być może kupie uszkodzona śmieciarkę z szoferka MAN -a zobaczymy
robiłes siłowniki z anten?
będziesz dorabiał jakieś przewodziki hydrauliczne coby "był bajer"??
bardzo mi się podoba ten pomysł;D
Gość- Gość
Tak, tylko antena się do tego nadaje, jest najlepsza, można ją lutować jak potrzeba dorobić jakieś mocowanie.firetrucker napisał:robiłes siłowniki z anten?
Przewodów raczej nie będę robił, nawet nie mam pomysłu co i gdzie.
w takim razie czekam na dalsza relacje i ide zobaczyc co od wczoraj zdzialal sam rozpuchol przy cysternie;)
Gość- Gość
na szwabskim znalazlem takie cos;D :
http://www.ebay.de/itm/Siku-13-Fahrzeuge-Mercedes-ADAC-Porsche-FORD-Modellauto-Sammlerstuecke-/130577388977#ht_4418wt_1165
mam także pytanko. czy ta korbka na naczepie sluzy do rozkladania nozek??:
http://www.ebay.de/itm/Siku-13-Fahrzeuge-Mercedes-ADAC-Porsche-FORD-Modellauto-Sammlerstuecke-/130577388977#ht_4418wt_1165
mam także pytanko. czy ta korbka na naczepie sluzy do rozkladania nozek??:
Gość- Gość
Tak. W środku jest spirala która się obraca.
Auto na zdjęciu to seria "V" z lat siedemdziesiątych Henschel z chyba garażem którego brak.
Auto na zdjęciu to seria "V" z lat siedemdziesiątych Henschel z chyba garażem którego brak.
w każdym razie uważam że te ciągniczki siodłowe są świetne;D stanowią klase same dla siebie;D
na tym obrazku jest chyba taki sam jak w twoim wymarzonym?
na tym obrazku jest chyba taki sam jak w twoim wymarzonym?
Gość- Gość
Tak. Ciężarówki są śliczne,
a ten wymarzony może być i ten. Najważniejsza jest naczepa.
a ten wymarzony może być i ten. Najważniejsza jest naczepa.
się wie, posiadasz jakies dokładne zdjęcia wnętrza naczepy??
Gość- Gość
Tej co robię ?firetrucker napisał:się wie, posiadasz jakies dokładne zdjęcia wnętrza naczepy??
AAaaaa
nie, nie mam zdjęć, nawet nie miałem tej przyczepy w ręku tylko zdjęcia
nie, nie mam zdjęć, nawet nie miałem tej przyczepy w ręku tylko zdjęcia
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mercedes Benz LKW Auto Transporter 2 loading Platforms siku 2926 Variante C
» Mercedes Benz KSG Mullwagen BYŚ Siku 2926
» Mercedes Benz TOI TOI Transporter siku 2819
» Mercedes Sprinter Transporter mit Pritsche siku 3538
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
» Mercedes Benz KSG Mullwagen BYŚ Siku 2926
» Mercedes Benz TOI TOI Transporter siku 2819
» Mercedes Sprinter Transporter mit Pritsche siku 3538
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 3
Pozwolenia na tym forum: