Schneeräumfahrzeug siku V337
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Faun
Strona 1 z 1
Re: Schneeräumfahrzeug siku V337
rok produkcji 1972-1974
To młodszy kolega
Faun Schneeräumfahrzeug siku 2212
https://dokument.forumpolish.com/t349-faun-schneeraumfahrzeug-siku-2212
Tym razem zrobię pług. Jest dobre mocowanie.
No i dupa blada. Utknąłem. Nie wiem jak mocowany jest siłownik. Pierwsza próba spalona. Odpocznę i ponownie zrobię mechanizm podnoszenia i opuszczania pługu
Szybko poszło.
Pług z chorągiewkami dorobiony. No właśnie.
Jest jedna wada tej części. Prawie wszystko jest lutowane i nierozbieralne. Tylko siłownik mogę wymontować, ale po co. Całość będzie pomarańczowa, chorągiewki trysnę na żółto z czerwonym paskiem. Barwy Warszawy.
Brakujący siłownik dorobiony, nowe osie i inne ruchome mocowania.
Auto się moczy, dziś albo jutro malowanie.
Zobaczymy
Pług z chorągiewkami dorobiony. No właśnie.
Jest jedna wada tej części. Prawie wszystko jest lutowane i nierozbieralne. Tylko siłownik mogę wymontować, ale po co. Całość będzie pomarańczowa, chorągiewki trysnę na żółto z czerwonym paskiem. Barwy Warszawy.
Brakujący siłownik dorobiony, nowe osie i inne ruchome mocowania.
Auto się moczy, dziś albo jutro malowanie.
Zobaczymy
Po usunięciu farby śmiało można powiedzieć.
Autko przez dziesięć lat było zakopane w ziemi, lub zostało wyłowione z morza. Są delikatne wżarcia w metal.
Jutro będzie gotowe. Jeszcze tylko bezbarwny.
Autko przez dziesięć lat było zakopane w ziemi, lub zostało wyłowione z morza. Są delikatne wżarcia w metal.
Jutro będzie gotowe. Jeszcze tylko bezbarwny.
Jak się okazało pomarańczowa farba którą mam od początku remontów nadaje się do śmietnika. Szkoda tylko że po pomalowaniu autka to stwierdziłem.
Jutro muszę kupić puszkę nowej i malować na nowo pakę,
Jutro muszę kupić puszkę nowej i malować na nowo pakę,
Koniec
Całe szczęście że zrobiłem regulowany siłownik. Grubość farby delikatnie podniosła pług.
Regulacja jest od dołu. Dokręcam nakrętkę siłownika i pług w położeniu roboczym nie dotyka podłoża. Szpara około 2mm. Nie ma luzu. Ciągnę za rączkę siłownika, pług podnosi się o jakieś 9 mm od podłoża.
Lekko odkręcam nakrętkę siłownika pług dotyka podłoża. Siłownik podnosi pług o jakieś 7 mm.
Czyli są dwie opcje, kolekcjonerska i zabawowa. Jest to spowodowane małym luzem na zawiasach.
Ogólnie jestem zadowolony z dorobienia tak trudnej części. Zegarmistrzowska robota.
Czas poświęcony na remont 12 - 14 godzin
Całe szczęście że zrobiłem regulowany siłownik. Grubość farby delikatnie podniosła pług.
Regulacja jest od dołu. Dokręcam nakrętkę siłownika i pług w położeniu roboczym nie dotyka podłoża. Szpara około 2mm. Nie ma luzu. Ciągnę za rączkę siłownika, pług podnosi się o jakieś 9 mm od podłoża.
Lekko odkręcam nakrętkę siłownika pług dotyka podłoża. Siłownik podnosi pług o jakieś 7 mm.
Czyli są dwie opcje, kolekcjonerska i zabawowa. Jest to spowodowane małym luzem na zawiasach.
Ogólnie jestem zadowolony z dorobienia tak trudnej części. Zegarmistrzowska robota.
Czas poświęcony na remont 12 - 14 godzin
Similar topics
» Faun Schneeräumfahrzeug siku 2212
» John Deere siku 1992 siku 1994
» LKW Dolly siku
» Lustrka siku
» MAN TGA Fäkalien BYŚ siku 2712
» John Deere siku 1992 siku 1994
» LKW Dolly siku
» Lustrka siku
» MAN TGA Fäkalien BYŚ siku 2712
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Faun
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: