MAN TGA Fäkalien BYŚ siku 2712
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: MAN
Strona 1 z 1
MAN TGA Fäkalien BYŚ siku 2712
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Nie Lut 23, 2014 8:54 am, w całości zmieniany 2 razy
Re: MAN TGA Fäkalien BYŚ siku 2712
Lawetka bez platformy z uszkodzonym lusterkiem oraz klejona szybą którą uszkodziłem niechcący. Klejenie nie będzie widoczne. Bym zapomniał, brak jednego koguta.
Jedno jest pewne auto będzie modyfikowane tylko w tej chwili nie mam żadnego planu.
Dla chcących naprawiać taki model jedna uwaga. Życzę powodzenie i szczęścia w wyjęciu szyby. Montaż jest łatwiejszy jednak zanim do tego doszedłem uszkodziłem szybkę. A jak to trzeba zrobić ??
Może zdradzę tajemnice, kiedyś
Jest pomysł na modyfikację. Złomik nadaję się idealnie.
Z Mercedesa zrobię szambiarkę BYŚ. Lubię BYŚ -a,
Przegrali poważny przetarg na wywóz nieczystości dlatego dodam pięć groszy od siebie i ich zareklamuje po raz trzeci
ważna uwaga
Z Mercedesa zrobię szambiarkę BYŚ. Lubię BYŚ -a,
Przegrali poważny przetarg na wywóz nieczystości dlatego dodam pięć groszy od siebie i ich zareklamuje po raz trzeci
ważna uwaga
UWAGA napisał:Dwa zdania sprostowania.
Rdzeń podwozia jest metalowy, a dałbym rękę obciąć że to plastik. Kupiłem złom tego modelu i w niewidocznym miejscu chlasnąłem pilnikiem. Metal jak nic
Pisałem wyżej żeby przed zabawą wyjąć lusterka. Okazuje się że nie jest to takie proste. I sam nie wiem czy to dobrze czy źle.
Potwierdzam natomiast że model jest świetny to dobra robota konstruktorów.
ps
Ludziska którzy będą próbowali naprawiać Mercedesa, jak się coś przydarzy, koniecznie muszą być ostrożni przy wyjmowaniu przedniej szyby. WD-40 się kłania i cierpliwość. Szybę trzeba wyciągać zaczynając od tyłu. Będzie bardzo poważne wygięcie i wyciągnąć lusterka. Powinno się udać.
Składanie szyby zaczynamy od włożenia szyby i wsunięciu lusterek. Jak usłyszymy klik to znaczy szyba zamontowana.
To informacja za darmoszkę, mnie to kosztowało uszkodzenie szyby niewidocznym miejscu. Na szczęście dało radę naprawić.
Koniec
Mercedes był i Mercedesa ni ma.
Potrzebny był mi ciągnik siodłowy Atego.
Szambiarka dostanie kabinę MAN -a TGA
Wracając do Atego naprawiłem drobne ubytki.
Lusterko skleiłem najmocniejszym klejem jak mam. Płynny metal. I tak mam lusterko z metalu
W miejsce brakującego koguta wstawiłem antenę. Wygląda bardzo dobrze
I to jest ostatni post w temacie szambiarki. Następne będą gdzie indziej
Potrzebny był mi ciągnik siodłowy Atego.
Szambiarka dostanie kabinę MAN -a TGA
Wracając do Atego naprawiłem drobne ubytki.
Lusterko skleiłem najmocniejszym klejem jak mam. Płynny metal. I tak mam lusterko z metalu
W miejsce brakującego koguta wstawiłem antenę. Wygląda bardzo dobrze
I to jest ostatni post w temacie szambiarki. Następne będą gdzie indziej
Dziś specjalnie wybrałem się do skupu złomu żeby znaleźć kawałek rury z której mógłbym zrobić beczkę.
I co ?
Znalazłem zajebistą rurę która idealnie pasuje.
Rura jest miedziana co oznacza lutowanie. Żaden tam plastik. Postaram się zrobić pięknego gówniarza hehehe
Zainwestowałem dwa browary. Chłopaki tyle chcieli
I co ?
Znalazłem zajebistą rurę która idealnie pasuje.
Rura jest miedziana co oznacza lutowanie. Żaden tam plastik. Postaram się zrobić pięknego gówniarza hehehe
Zainwestowałem dwa browary. Chłopaki tyle chcieli
Ruszyłem z robota szambiarki. Grunt to odpowiedni materiał
Rura miedziana jest tak gruba, że nie mogłem przylutować płaskiego drutu. Zanim się rozgrzała to mi ręce parzyło. Dlatego zrobiłem pierścienie wsuwane na beczkę. Dużo proście i łatwiej.
Całość wsuwana jest w oryginalne prowadnice. Nie chciałem nic kombinować i dlatego tak zrobiłem. Druga sprawa to technologia siku. Mamy podwozie i dopasowujemy górną zabudowę.
Całość prezentuje się znakomicie.
Jeszcze tylko boki
Czarny wąż do pobierania nieczystości to peszle na kable.
Rura miedziana jest tak gruba, że nie mogłem przylutować płaskiego drutu. Zanim się rozgrzała to mi ręce parzyło. Dlatego zrobiłem pierścienie wsuwane na beczkę. Dużo proście i łatwiej.
Całość wsuwana jest w oryginalne prowadnice. Nie chciałem nic kombinować i dlatego tak zrobiłem. Druga sprawa to technologia siku. Mamy podwozie i dopasowujemy górną zabudowę.
Całość prezentuje się znakomicie.
Jeszcze tylko boki
Czarny wąż do pobierania nieczystości to peszle na kable.
Dalsze prace wykończeniowe beczki.
Pierścienie rozwiązały wszystkie problemy.
Z tyłu zrobiłem otwieraną klapę na zlewkę szamba. I tylko sobie roboty narobiłem ponieważ zaoblenie tyłu muszę zrobić z plastiku, nie tak jak z przodu z metalu.
Szambiarka zaczyna wyglądać tak jak w rzeczywistości.
Jestem zadowolony z postępu prac
Pierścienie rozwiązały wszystkie problemy.
Z tyłu zrobiłem otwieraną klapę na zlewkę szamba. I tylko sobie roboty narobiłem ponieważ zaoblenie tyłu muszę zrobić z plastiku, nie tak jak z przodu z metalu.
Szambiarka zaczyna wyglądać tak jak w rzeczywistości.
Jestem zadowolony z postępu prac
Jak widać wszystko jest rozbieralne.
Jednak postanowiłem delikatnie przykleić pierścienie oraz boki do rury cyjanopanem. Nie mogę malować osobno części i je potem złożyć. Prawdopodobnie porysowałbym pomalowaną beczkę
W tej chwili elementy już są malowane.
Mam już wydrukowane naklejki na papierze offsetowym
Jednak postanowiłem delikatnie przykleić pierścienie oraz boki do rury cyjanopanem. Nie mogę malować osobno części i je potem złożyć. Prawdopodobnie porysowałbym pomalowaną beczkę
W tej chwili elementy już są malowane.
Mam już wydrukowane naklejki na papierze offsetowym
Similar topics
» Mercedes Atego Abschleppwagen ADAC siku 2712
» Mercedes Atego ÖAMTC-Abschleppwagen AUSTRIA siku 2712
» MAN TGA Ladekran siku 3930
» MAN Holztransporter siku 3930
» Lustrka siku
» Mercedes Atego ÖAMTC-Abschleppwagen AUSTRIA siku 2712
» MAN TGA Ladekran siku 3930
» MAN Holztransporter siku 3930
» Lustrka siku
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: MAN
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: