Mercedes Unimog Rail Trailer siku 1620
Strona 1 z 1
Re: Mercedes Unimog Rail Trailer siku 1620
Z ciekawostek.
Dwa odcinki torów to jedna parasolka.
Jak bym chciał dodać tory do mojej makiety, przez całą szerokość potrzebuje następnych trzech, czterech parasolek.
Dwa odcinki torów to jedna parasolka.
Jak bym chciał dodać tory do mojej makiety, przez całą szerokość potrzebuje następnych trzech, czterech parasolek.
Re: Mercedes Unimog Rail Trailer siku 1620
Modyfikacja trwa już trzeci miesiąc, a ja w dalszym ciągu nie mam odpowiedniego autka.
Sukces tej modyfikacji polega na odpowiednim zamocowaniu kolejowych kół oraz siłowników które będą stawiały opór kolejowych osi. Kolejowe koła muszą być dociskane do torów.
Na tym etapie jeszcze nie potrzebuje unimoga, wystarczy zwykłe podwozie.
We wcześniejszych postach zrobiłem prawie skończone kolejowe osie. Pozostało je tylko odpowiednio zamocować.
Jak się okazuje to nie jest takie proste. Musze dorabiać mocowanie osi, a to w znacznym stopniu podnosi poziom trudności.
Wpadłem na pewien pomysł.
Wykorzystam osie kół jako mocowanie kolejowych osi. Łatwizna
Tak też zrobiłem. Musiałem jednak od podstaw zrobić nowe mocowanie kolejowych osi.
Trudne nie było, raczej czasochłonne.
Wyszło tak
I wiecie co ?
Złomik śmiga po torach jak ta lala. Co prawda kolejowe koła mają tendencje wykolejania to przez brak siłowników które jak już wspominałem muszą dociskać koła.
Dalsze prace uzależnione są od kupna UNIMOG -a Inaczej nie da rady
Sukces tej modyfikacji polega na odpowiednim zamocowaniu kolejowych kół oraz siłowników które będą stawiały opór kolejowych osi. Kolejowe koła muszą być dociskane do torów.
Na tym etapie jeszcze nie potrzebuje unimoga, wystarczy zwykłe podwozie.
We wcześniejszych postach zrobiłem prawie skończone kolejowe osie. Pozostało je tylko odpowiednio zamocować.
Jak się okazuje to nie jest takie proste. Musze dorabiać mocowanie osi, a to w znacznym stopniu podnosi poziom trudności.
Wpadłem na pewien pomysł.
Wykorzystam osie kół jako mocowanie kolejowych osi. Łatwizna
Tak też zrobiłem. Musiałem jednak od podstaw zrobić nowe mocowanie kolejowych osi.
Trudne nie było, raczej czasochłonne.
Wyszło tak
I wiecie co ?
Złomik śmiga po torach jak ta lala. Co prawda kolejowe koła mają tendencje wykolejania to przez brak siłowników które jak już wspominałem muszą dociskać koła.
Dalsze prace uzależnione są od kupna UNIMOG -a Inaczej nie da rady
Similar topics
» Mercedes Unimog Siku 1620
» Mercedes Unimog Elegance siku 1620
» Mercedes Unimog Siku 1620 nowy
» Mercedes Unimog Lastwagen 6x6 UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Lastwagen UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Elegance siku 1620
» Mercedes Unimog Siku 1620 nowy
» Mercedes Unimog Lastwagen 6x6 UN Siku 1620
» Mercedes Unimog Lastwagen UN Siku 1620
Strona 1 z 1