Matchbox Super Kings K-10 K-13C Nuclear Power Generator
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Transporter Tractor
Strona 1 z 1
Matchbox Super Kings K-10 K-13C Nuclear Power Generator
Nazwa robocza Siku Matchbox
Ruszyłem z budową autka ze złomu który do niczego się nie nadaje.
To nie pierwszy model tego typu. W pewnym sensie jest to poligon doświadczalny, a doskonałym przykładem jest ciężarówka Ford Cargo Arctic Trucks siku
Tym razem części będą pochodziły z Siku oraz Matchbox -a Trzymają skale 1/55 i bez wahania można je wykorzystywać na przemian.
Nawet nie mam nazwy bo sam nie wiem w jakim kierunku pójdzie modyfikacja, tylko robocze imię Siku Matchbox
Ruszyłem z budową autka ze złomu który do niczego się nie nadaje.
To nie pierwszy model tego typu. W pewnym sensie jest to poligon doświadczalny, a doskonałym przykładem jest ciężarówka Ford Cargo Arctic Trucks siku
Tym razem części będą pochodziły z Siku oraz Matchbox -a Trzymają skale 1/55 i bez wahania można je wykorzystywać na przemian.
Nawet nie mam nazwy bo sam nie wiem w jakim kierunku pójdzie modyfikacja, tylko robocze imię Siku Matchbox
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Pią Lis 28, 2014 2:23 pm, w całości zmieniany 5 razy
Re: Matchbox Super Kings K-10 K-13C Nuclear Power Generator
Czym dysponuje.
Ciągnik siodłowy
Matchbox Super Kings K-10 Car Transporter Tractor & Trailer 1976
Jest tak brzydki że aż ładny. Mam jeden kompletny model ten na zdjęciu oraz dwa same ciągniki siodłowe. Najgorszy jednak kompletny, poszedł na warsztat.
Naczepa.
To samo podwozie z przykładowego modelu VOLVO F12 TURBO 6 Tanker siku 3416
Zabudowa naczepy
To dwie zniszczone przyczepki campingowe z zestawu 1629
Jedna najbardziej obita ze zdjęcia idzie na warsztat. Druga zniszczona jest na zdjęciach niżej
I to wszystko. W ten sposób zabudowałem dwie trzecie naczepy.
Trzeba sobie wyobrazić ze jest jeszcze jedna przyczepka na naczepie
Pytanie co dalej ?
Teraz trzeba pomyśleć
Ciągnik siodłowy
Matchbox Super Kings K-10 Car Transporter Tractor & Trailer 1976
Jest tak brzydki że aż ładny. Mam jeden kompletny model ten na zdjęciu oraz dwa same ciągniki siodłowe. Najgorszy jednak kompletny, poszedł na warsztat.
Naczepa.
To samo podwozie z przykładowego modelu VOLVO F12 TURBO 6 Tanker siku 3416
Zabudowa naczepy
To dwie zniszczone przyczepki campingowe z zestawu 1629
Jedna najbardziej obita ze zdjęcia idzie na warsztat. Druga zniszczona jest na zdjęciach niżej
I to wszystko. W ten sposób zabudowałem dwie trzecie naczepy.
Trzeba sobie wyobrazić ze jest jeszcze jedna przyczepka na naczepie
Pytanie co dalej ?
Teraz trzeba pomyśleć
I to koniec budowy tego autka. Nic nie pasuje. To był ślepy zaułek
Cesarskie cięcie zaraz za kabiną, dorobione ramie z kawałka koparki i jest całkiem owszem naczepa
Tak coś wygląda z naczepą
Nowa nazwa robocza
Matchbox Super Kings K-10 K-13C
I teraz tak.
Całość wygląda dobrze, przynajmniej jak na razie wszystkie części do siebie pasują.
Pytanie co dalej?
Jakaś rakieta, antena satelitarna, radar, licho go wie, co robić dalej.
Trzeba przespać się z tematem
Tak coś wygląda z naczepą
Nowa nazwa robocza
Matchbox Super Kings K-10 K-13C
I teraz tak.
Całość wygląda dobrze, przynajmniej jak na razie wszystkie części do siebie pasują.
Pytanie co dalej?
Jakaś rakieta, antena satelitarna, radar, licho go wie, co robić dalej.
Trzeba przespać się z tematem
Jak to dobrze, że w takich projektach jak Hot Wheels ma się pełna dowolność. Można fantazjować do bólu.
Bardzo lubię temat fiction faction, ale nie w samochodzikach. Dlatego resoraki Hot Wheels są mi bardzo odległe.
Niestety złom nad którym pracuje wyznacza jeden kierunek. Fantazja.
Doba przerwy w modyfikacji nasunęła pomysł.
Widziałem autka z rakietami, laserami, satelitami i innymi cudami, ale nie widziałem atomowego generatora prądu. Nawet trudno znaleźć jakiś rysunek nie mówiąc o zdjęciach.
W filmie o rosyjskiej łodzi podwodnej K-19 zdarzyła się awaria reaktora atomowego. Widać na kilku ujęciach jak on wygląda. Ołowiana beka z rurami. I taką ołowianą bekę z rurami zrobię.
Cóż to dla mnie zrobić reaktor atomowy. Mam pełną dowolność w dorabianych częściach. Beka ma wyglądać jak reaktor i tak też wygląda
Zostało mi kawałek cysterny z modyfikacji BYŚ TOI TOI Wystarczy ją dopasować i zrobić kilka części.
Tak wygląda mój reaktor
Trzeba jeszcze zrobić baniak na chłodziwo, jakieś rury, ala turbinę parową, i słup wysokiego napięcia.
Zobaczymy z czego zrezygnuję
Oficjalna nazwa modelu Matchbox Super Kings K-10 K-13C 24 Nuclear Power Generator
Bardzo lubię temat fiction faction, ale nie w samochodzikach. Dlatego resoraki Hot Wheels są mi bardzo odległe.
Niestety złom nad którym pracuje wyznacza jeden kierunek. Fantazja.
Doba przerwy w modyfikacji nasunęła pomysł.
Widziałem autka z rakietami, laserami, satelitami i innymi cudami, ale nie widziałem atomowego generatora prądu. Nawet trudno znaleźć jakiś rysunek nie mówiąc o zdjęciach.
W filmie o rosyjskiej łodzi podwodnej K-19 zdarzyła się awaria reaktora atomowego. Widać na kilku ujęciach jak on wygląda. Ołowiana beka z rurami. I taką ołowianą bekę z rurami zrobię.
Cóż to dla mnie zrobić reaktor atomowy. Mam pełną dowolność w dorabianych częściach. Beka ma wyglądać jak reaktor i tak też wygląda
Zostało mi kawałek cysterny z modyfikacji BYŚ TOI TOI Wystarczy ją dopasować i zrobić kilka części.
Tak wygląda mój reaktor
Trzeba jeszcze zrobić baniak na chłodziwo, jakieś rury, ala turbinę parową, i słup wysokiego napięcia.
Zobaczymy z czego zrezygnuję
Oficjalna nazwa modelu Matchbox Super Kings K-10 K-13C 24 Nuclear Power Generator
Reaktor wygląda już dużo poważniej
Dwa małe baniaki na chłodziwo - kawałek rurki miedzianej plus lutowanie. Mocowanie od spodu na śruby
Parowy generator prądu - To nic innego jak silnik CD-ROM. Jak bym zrobił wiatrak z silnikiem to byłby prąd 12V to wiadomo.
Słup wysokiego napięcia - Miesiąc temu wymieniałem wycieraczki w aucie. Słup to kawałek wycieraczki
Trzeba zrobić jeszcze rury wokół reaktora do baniaków i tak dalej.
To wszystko
Dwa małe baniaki na chłodziwo - kawałek rurki miedzianej plus lutowanie. Mocowanie od spodu na śruby
Parowy generator prądu - To nic innego jak silnik CD-ROM. Jak bym zrobił wiatrak z silnikiem to byłby prąd 12V to wiadomo.
Słup wysokiego napięcia - Miesiąc temu wymieniałem wycieraczki w aucie. Słup to kawałek wycieraczki
Trzeba zrobić jeszcze rury wokół reaktora do baniaków i tak dalej.
To wszystko
Samochodzik gotowy do malowania.
Kolorystycznie pójdę w kierunku Matchbox Super Kings K-16 Ford LTS CHEMCO 1973
Tematyka pasuje, związki toksyczne, reaktor i cała reszta.
Dodatkowo przeznaczę jednego Forda LTS jako zamiennik z traktorem.
Tak żeby podciągnąć model pod kultowy film MAD MAX
Pewnie zrobię jeszcze jedną jądrową naczepę, ale kiedy, to sam nie wiem.
Niżej zdjęcia oraz zrobione naklejki. Jutro pewnie zacznę malowanie
Kolorystycznie pójdę w kierunku Matchbox Super Kings K-16 Ford LTS CHEMCO 1973
Tematyka pasuje, związki toksyczne, reaktor i cała reszta.
Dodatkowo przeznaczę jednego Forda LTS jako zamiennik z traktorem.
Tak żeby podciągnąć model pod kultowy film MAD MAX
Pewnie zrobię jeszcze jedną jądrową naczepę, ale kiedy, to sam nie wiem.
Niżej zdjęcia oraz zrobione naklejki. Jutro pewnie zacznę malowanie
Similar topics
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
» Matchbox Super kings K-13 C Aircraft Transporter
» Matchbox Super Kings K-27 Power Boat & Transporter (nr2)
» Matchbox Super Kings K-27 Power Boat & Transporter VN MIB 1977
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super kings K-13 C Aircraft Transporter
» Matchbox Super Kings K-27 Power Boat & Transporter (nr2)
» Matchbox Super Kings K-27 Power Boat & Transporter VN MIB 1977
» Matchbox Super kings FORD LTS
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Transporter Tractor
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: