Mercedes Sprinter THW Mit-Anhaenger siku 2020
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Furgonetki
Strona 1 z 1
Mercedes Sprinter THW Mit-Anhaenger siku 2020
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Pon Wrz 01, 2014 1:09 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Mercedes Sprinter THW Mit-Anhaenger siku 2020
Brak tylnych drzwi
Brak lampy od kierowcy
Do wymiany koguty
Z drzwiami nie powinienem mieć kłopotów, nie wiem jak wyglądają w oryginale ale coś tam wymyśle. Brak przedniej lampy to kłopot, co prawda mam juz pomysł jak ją dorobić, ale jedno trzeba powiedzieć na pewno nie będzie przeźroczysta. Żeby wymienić koguty muszę kupić diody bo właśnie mi się skończyły. Samochodu nie będę malował lakier jest w dobrym stanie no i napisy zostaną oryginalne. Krótko mówiąc wnielkiej naprawy w tym modelu nie ma, no i dobrze bo za autko dałem 2zł
Drzwi wyszły mi dobrze są równo natomiast nie otwierają się do końca to wina grubości farby która blokuje szerokie otwarcie powinienem wziąć to pod uwagę i więcej zeszlifować. Duże okno które zrobiłem to wina wypadkowej szerokości drzwi. Powinienem też zrobić zaokrąglone kąty, przyznam się nie zwróciłem na to uwagi. No i kolor czerwień ma zupełny inny odcień nie pasuje. Jednym słowem autko idzie do poprawy. Trzeba tak zrobić bo nie jestem zadowolony.
Ach, lampy są ok wyglądają ładnie.
Model kosztował mnie 2 zł plus 2 zł przesyłka i 2 zł drzwi.
Mercedesik jest ładny po poprawieniu drobiazgów będzie śliczny
Jak pisałem wyżej autko jest poprawione i zamiast czerwonych drzwi ma żółte, dla kontrastu. Dużo lepiej wygląda.
Dodatkowo rogi okien są zaokrąglone też w znacznym stopniu poprawiło wygląd drzwi.
I co najważniejsze dużo szerzej się otwierają trochę szlifowałem boki co poprawiło szerokość otwarcia.
Na zdjęciach widać jakby drzwi były nierówne, niżej fotka wszystko wyjaśnia
Drzwi są równiutkie, będę musiał zdrapać farbę na zawiasach żeby głębiej wchodziły w otwór zawiasów.
Później samochód złoże w całość
Dodatkowo rogi okien są zaokrąglone też w znacznym stopniu poprawiło wygląd drzwi.
I co najważniejsze dużo szerzej się otwierają trochę szlifowałem boki co poprawiło szerokość otwarcia.
Na zdjęciach widać jakby drzwi były nierówne, niżej fotka wszystko wyjaśnia
Drzwi są równiutkie, będę musiał zdrapać farbę na zawiasach żeby głębiej wchodziły w otwór zawiasów.
Później samochód złoże w całość
Przyszła chwila prawdy.
Autko które naprawiałem ponad rok temu idzie ponownie na warsztat.
Tym razem dostanie małą przyczepkę i dołączy do floty THW. Mam zamiar zrobić coś takiego.
Mój mercedes jest z inną zabudową, ale to nie przeszkadza.
Model oryginalnie nie ma haka. Trzeba dorobić.
I to praktycznie jedyna część która wymaga większej uwagi.
Na ta chwile całość prezentuje się tak
Na marginesie dodam, całość już pomalowałem podkładem. Dziś powinienem zrobić naklejki
Koniec
Autko które naprawiałem ponad rok temu idzie ponownie na warsztat.
Tym razem dostanie małą przyczepkę i dołączy do floty THW. Mam zamiar zrobić coś takiego.
Mój mercedes jest z inną zabudową, ale to nie przeszkadza.
Model oryginalnie nie ma haka. Trzeba dorobić.
I to praktycznie jedyna część która wymaga większej uwagi.
Na ta chwile całość prezentuje się tak
Na marginesie dodam, całość już pomalowałem podkładem. Dziś powinienem zrobić naklejki
Koniec
Było tak.
Ale już nie jest.
Nie dość, że moje morale jest najniższe od kilku miesięcy to jeszcze tego brakowało
Obkleiłem mercea, zabieram się za malowanie bezbarwnym i po tryśnięciu nagle powłoka dostaje tak zwanej skórki pomarańcza. Jakim cudem.
Granatowe części metalowe zaczynają się warzyć. Plastikowa granatowa plandeka nie, do tego metalowe części białe wyglądają super.
ZGŁUPIAŁEM. O co chodzi ?
no
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Poleciałem do sklepu kupiłem granat i bezbarwny innej firmy i jestem lżejszy 22 zł.
Jeżeli nie będzie następnych problemów za dwa dni autko będzie gotowe.
ps
Więcej takich niepowodzeń i rzucam naprawy w cholerę
Dobra wiadomość jest taka, że po ponownym obklejeniu i tryśnięciu bezbarwnym nic się nie dzieje.
Powoli przesiadam się na farby firmy DECO COLOR
http://www.chemmot.com.pl/products/decoration.html
Powoli przesiadam się na farby firmy DECO COLOR
http://www.chemmot.com.pl/products/decoration.html
Similar topics
» Mercedes Sprinter THW 6x6 mit Anhänger und Boot siku 2020
» Mercedes Sprinter Feuerwehr siku 2020 numer 2
» Mercedes Sprinter Deutsche Post AG siku 2020
» Mercedes Sprinter Feuerwehr Rettungswagen siku 2020
» Mercedes Sprinter 6x6 Feuerwehr siku 2113
» Mercedes Sprinter Feuerwehr siku 2020 numer 2
» Mercedes Sprinter Deutsche Post AG siku 2020
» Mercedes Sprinter Feuerwehr Rettungswagen siku 2020
» Mercedes Sprinter 6x6 Feuerwehr siku 2113
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Furgonetki
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: