Matchbox Super Kings K-93 Unimog Lamp Maintenance 1982
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Mercedes
Strona 1 z 1
Re: Matchbox Super Kings K-93 Unimog Lamp Maintenance 1982
Samochód kupiony z zestawem -= złom 9-=
Ubytki
Krzywe osie. Trzeba poprawić podnośnik, zbyt lekko się podnosi, a co za tym idzie czasami sam opada.
Nie wiem na jaki kolor go pomaluje, może pomarańczowy albo żółty tak jak w oryginale. Zobaczę
W tym przypadku Mercedes jest troszeczkę przerośnięty. Widać to na tle samochodów siku w skali 1:50
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Wto Lut 12, 2013 9:24 pm, w całości zmieniany 2 razy
Musze przyznać że jest to najszybszy remont modelu w mojej historii. Tak doszedłem do wprawy że wyprostowanie osi i czyszczenie zajęło mi godzinę.
Samochód jest tak prosty jak budowa cepa. Oczywiście licząc podnośnik jako jeden element. Bo rozbierał go nie będę, nie ma takiej potrzeby.
Samochód już schnie pomalowany pierwsza warstwą żółci, doszedłem do wniosku że będzie tak jak w oryginalnym modelu.
Jutro zajmę się podnośnikiem.
i to tyle na dziś
Samochód jest tak prosty jak budowa cepa. Oczywiście licząc podnośnik jako jeden element. Bo rozbierał go nie będę, nie ma takiej potrzeby.
Samochód już schnie pomalowany pierwsza warstwą żółci, doszedłem do wniosku że będzie tak jak w oryginalnym modelu.
Jutro zajmę się podnośnikiem.
i to tyle na dziś
Koniec
Podsumowanie
Największy problem jaki był w tym aucie to krzywa przednia oś. Po 20 minutach koła były proste. Na zdjęciach widać też podklejony kosz (od spodu) Inżynierowie Matchboxa się nie popisali i na pewno był, albo jest w dalszym ciągu największy defekt tego modelu. Naprawiłem to bez kłopotu, w tej chwili przyklejone jest na stałe.
Podnośnia nie malowałem jego stan określam na dobry.
Ile złota wydałem
Podsumowanie
Największy problem jaki był w tym aucie to krzywa przednia oś. Po 20 minutach koła były proste. Na zdjęciach widać też podklejony kosz (od spodu) Inżynierowie Matchboxa się nie popisali i na pewno był, albo jest w dalszym ciągu największy defekt tego modelu. Naprawiłem to bez kłopotu, w tej chwili przyklejone jest na stałe.
Podnośnia nie malowałem jego stan określam na dobry.
Ile złota wydałem
- Kod:
Mercedes 2 zł
Naprawa z malowaniem 2 zł
Similar topics
» Matchbox Super Kings K-30 Mercedes Unimog and Trailer
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
» Matchbox Super Kings K-40 Ford D-1210
» Matchbox Super kings K-134 A Peterbilt mit Feuerlöschflugzeug
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
» Matchbox Super Kings K-40 Ford D-1210
» Matchbox Super kings K-134 A Peterbilt mit Feuerlöschflugzeug
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Mercedes
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: