Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 3 z 3
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Mercedes Benz LKW Transporter siku 2926 Variante B
Samochód poszedł ponownie na warsztat.
Widoczne żółte plamy nie dawały mi spokoju i postanowiłem zrezygnować z metalowej siateczki i okleić platformę oraz podjazdy sprawdzonym materiałem. Nie chce mi się robić zdjęć, w każdym razie jest elegancko. Części już schną pomalowane podkładem. Dziś jeszcze trysnę żółtym.
Widoczne żółte plamy nie dawały mi spokoju i postanowiłem zrezygnować z metalowej siateczki i okleić platformę oraz podjazdy sprawdzonym materiałem. Nie chce mi się robić zdjęć, w każdym razie jest elegancko. Części już schną pomalowane podkładem. Dziś jeszcze trysnę żółtym.
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Sob Mar 23, 2013 12:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
miodek.
LUD ŻĄDA CHLEBA,IGRZYSK I KABINY!!!
LUD ŻĄDA CHLEBA,IGRZYSK I KABINY!!!
Gość- Gość
aaaaaaaaaa "fak je" na to czekałem;D
jest boski;D chyba zrobię taki w mniejszej skali;D
z takim podwoziem mozna smiało BTeRy przewozic;D
jest boski;D chyba zrobię taki w mniejszej skali;D
z takim podwoziem mozna smiało BTeRy przewozic;D
Gość- Gość
Można tak powiedzieć.
Na allegro jest to co potrzebuje, zobaczę jak rozwinie się sytuacja może coś kupie jakiś zestawik
Na allegro jest to co potrzebuje, zobaczę jak rozwinie się sytuacja może coś kupie jakiś zestawik
Więcej na temat tego modelu znajdziesz tu
http://www.minicars.ugu.pl/viewtopic.php?p=43#43
http://www.minicars.ugu.pl/viewtopic.php?p=43#43
Doszedłem do wniosku że samochodzik dostanie poważniejszą nazwę niż ta która była do tej pory. Składak czteroosiowy płyta podłogowa siku 2926
Auto prezentuje sie super i nie wygląda na składak, dlatego od tej pory nosi nazwę
http://www.minicars.ugu.pl/viewtopic.php?t=14
Auto prezentuje sie super i nie wygląda na składak, dlatego od tej pory nosi nazwę
http://www.minicars.ugu.pl/viewtopic.php?t=14
Za kilka dni ruszam z dalszą pracą nad modelem.
Musze zrobić przelew i poczekać kilka dni na przesyłkę.
Dawca części to identyczne auto które przerobiłem Mercedes Mllwagen KSG Siku 2926.
z zestawu złom 17
Szkoda tylko że znowu mercedes, przydał by się MAN, IVECO, DAF lub bardzo rzadki Renault. Trudno jedziemy z tym co jest :-D
Jak widać śmieciarka była mocno eksploatowana.
Całe szczęście że szyba jest cała. Zapomniałem zapytać przed zakupem i trochę się denerwowałem, bo zapłaciłem i przesyłka została wysłana.
Na dniach ruszamy z dalsza pracą :-)
Przymiarka
Rozebrałem kupioną śmieciarkę i wymieniłem koła na ten nowsze z felgami no i włożyłem na przymiarkę kabinę. Jutro szoferkę wyczyszczę ze starej farby i zacznę malowanie :mrgreen:
Już zabierałem się za usuwanie farby z kabiny i tak sobie pomyślałem że będzie trochę za biednie. Dlatego postanowiłem zrobić taką owiewkę
Było trochę klejenia i sporo szlifowania, jednak było warto tak mi wyszło :-)
Został jeszcze kogut do zrobienia, a potem malowanie :-D
Doszedłem do wniosku że samochodzik dostanie poważniejszą nazwę niż ta która była do tej pory. Składak czteroosiowy płyta podłogowa siku 2926
Koniec
Matchbox Super Kings K-2 Car Recovery Vehicle 1975
orginalne zdjęcie
Warto coś napisać od siebie
Samochód zaświtał mi w głowie ponad półtora miesiąca temu. Przyznaje bez bicia że inspiratorem pomysłu był śmiało mogę powiedzieć Mistrz przeróbek siku którego do tej pory nie mogę znaleźć. Gdzieś tam w Niemczech robi sobie samochodziki. To nie jest jego pomysł tylko mój. Nie spapugowałem.
Pierwsze prace datowane są na Pon 11 Mar 2013 - 21:47 Czyli robiłem go ponad miesiąc wliczając czas na szukanie dodatkowych części.
Mercedes wyszedł zajebiście, jest piękny. Dobrze że poświeciłem kilka godzin na zrobienie owiewki która nadaje modelowi charakteru, wygląda poważniej. Zrobiłem innego koguta, nie chciałem diodek tak jest ładniej. Lusterka w połowie oryginalne. Szkoda że szybka jest uszkodzona. Trudno.
Platforma na ciężarówki to kombinowana robota. Dużo szlifowania mierzenia, sprawdzania, całe szczęście że nic nie zepsułem, jest ok.
Tak ładnych siłowników jeszcze nie zrobiłem są najlepsze pod technicznym. Cały czas się uczę i renowacje wychodzą coraz lepiej.
Jeśli chodzi o najazdy to się pospieszyłem zwłaszcza ten łamany jest nie do końca udany. Szkoda, mogłem poczekać i kupić normalne zawiasy. Następna lekcja doświadczenia.
Naklejki, malowanie to już rutyna.
No to chyba koniec podsumowania. Jak czegoś zapomniałem to napiszę :-)
Ile złota wydałem
a "Robota?
to głupota, picie to życie" :mrgreen:
Czy było warto ?
Musze zrobić przelew i poczekać kilka dni na przesyłkę.
Dawca części to identyczne auto które przerobiłem Mercedes Mllwagen KSG Siku 2926.
z zestawu złom 17
Szkoda tylko że znowu mercedes, przydał by się MAN, IVECO, DAF lub bardzo rzadki Renault. Trudno jedziemy z tym co jest :-D
Jak widać śmieciarka była mocno eksploatowana.
Całe szczęście że szyba jest cała. Zapomniałem zapytać przed zakupem i trochę się denerwowałem, bo zapłaciłem i przesyłka została wysłana.
Na dniach ruszamy z dalsza pracą :-)
Przymiarka
Rozebrałem kupioną śmieciarkę i wymieniłem koła na ten nowsze z felgami no i włożyłem na przymiarkę kabinę. Jutro szoferkę wyczyszczę ze starej farby i zacznę malowanie :mrgreen:
Już zabierałem się za usuwanie farby z kabiny i tak sobie pomyślałem że będzie trochę za biednie. Dlatego postanowiłem zrobić taką owiewkę
Było trochę klejenia i sporo szlifowania, jednak było warto tak mi wyszło :-)
Został jeszcze kogut do zrobienia, a potem malowanie :-D
Koniec
Matchbox Super Kings K-2 Car Recovery Vehicle 1975
orginalne zdjęcie
Warto coś napisać od siebie
Samochód zaświtał mi w głowie ponad półtora miesiąca temu. Przyznaje bez bicia że inspiratorem pomysłu był śmiało mogę powiedzieć Mistrz przeróbek siku którego do tej pory nie mogę znaleźć. Gdzieś tam w Niemczech robi sobie samochodziki. To nie jest jego pomysł tylko mój. Nie spapugowałem.
Pierwsze prace datowane są na Pon 11 Mar 2013 - 21:47 Czyli robiłem go ponad miesiąc wliczając czas na szukanie dodatkowych części.
Mercedes wyszedł zajebiście, jest piękny. Dobrze że poświeciłem kilka godzin na zrobienie owiewki która nadaje modelowi charakteru, wygląda poważniej. Zrobiłem innego koguta, nie chciałem diodek tak jest ładniej. Lusterka w połowie oryginalne. Szkoda że szybka jest uszkodzona. Trudno.
Platforma na ciężarówki to kombinowana robota. Dużo szlifowania mierzenia, sprawdzania, całe szczęście że nic nie zepsułem, jest ok.
Tak ładnych siłowników jeszcze nie zrobiłem są najlepsze pod technicznym. Cały czas się uczę i renowacje wychodzą coraz lepiej.
Jeśli chodzi o najazdy to się pospieszyłem zwłaszcza ten łamany jest nie do końca udany. Szkoda, mogłem poczekać i kupić normalne zawiasy. Następna lekcja doświadczenia.
Naklejki, malowanie to już rutyna.
No to chyba koniec podsumowania. Jak czegoś zapomniałem to napiszę :-)
Ile złota wydałem
- Kod:
Złom modelarski, czyli podwozie, góra od śmieciarki i trzy osie wyceniam na 2 zł
Następna kupiona śmieciarka 3 zł plus 6 zł przesyłka. Od tego trzeba odjąć następny złom który mi został, jakieś 2 zł
Lutowanie 2 zł
Kleje 4zł
Malowanie 4 zł
Tarcza do dremela 1 zł
Naklejki 1 zł
Sumując, jak w mordę strzelił 21 zł. A miało być tanio
a "Robota?
to głupota, picie to życie" :mrgreen:
Czy było warto ?
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mercedes Benz LKW Auto Transporter 2 loading Platforms siku 2926 Variante C
» Mercedes Benz KSG Mullwagen BYŚ Siku 2926
» Mercedes Benz TOI TOI Transporter siku 2819
» Mercedes Sprinter Transporter mit Pritsche siku 3538
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
» Mercedes Benz KSG Mullwagen BYŚ Siku 2926
» Mercedes Benz TOI TOI Transporter siku 2819
» Mercedes Sprinter Transporter mit Pritsche siku 3538
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 3 z 3
Pozwolenia na tym forum: