Mercedes-Benz Kukiz Polska Budzi Się
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Mercedes-Benz Kukiz Polska Budzi Się
Ciężarówka Chłodnia Playart Plaza skala 1/55
Daje sobie rękę uciąć że autko to siku pod nazwą Playart.
Rozebrałem śmieciarkę https://dokument.forumpolish.com/t20-siku-2926-mllwagen-mercedes-ksg-smieciarka na części i trzeba powiedzieć z wyjątkie mocowania przedniego grilla samochód jest identyczny co wspominana śmieciarka.
Pracy w porównaniu ze śmieciarką jest mało, dorobić drzwi od chłodni, wyprostować osie, wyczyścić i pomalować.
Mam plan co do samochodu, zobaczymy czy znajdę odpowiednie nakielki.
Daje sobie rękę uciąć że autko to siku pod nazwą Playart.
Rozebrałem śmieciarkę https://dokument.forumpolish.com/t20-siku-2926-mllwagen-mercedes-ksg-smieciarka na części i trzeba powiedzieć z wyjątkie mocowania przedniego grilla samochód jest identyczny co wspominana śmieciarka.
Pracy w porównaniu ze śmieciarką jest mało, dorobić drzwi od chłodni, wyprostować osie, wyczyścić i pomalować.
Mam plan co do samochodu, zobaczymy czy znajdę odpowiednie nakielki.
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Pią Wrz 11, 2015 6:16 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Mercedes-Benz Kukiz Polska Budzi Się
Dorobiłem drzwi
Jak się okazało wcale nie było tak prosto dorobić drzwiczki, plastik który użyłem był zbyt kruchy i osie zawiasów się wyłamywały.
Musiałem użyć naprawdę mocnego tworzywa i się udało, drzwi są solidne pomalowane podkładem, to górne prawe
Na zdjęciu niżej podłoga chłodni pomalowana podkładem
A tu buda chłodni
Jak się okazało wcale nie było tak prosto dorobić drzwiczki, plastik który użyłem był zbyt kruchy i osie zawiasów się wyłamywały.
Musiałem użyć naprawdę mocnego tworzywa i się udało, drzwi są solidne pomalowane podkładem, to górne prawe
Na zdjęciu niżej podłoga chłodni pomalowana podkładem
A tu buda chłodni
Wbrew pozorom zrobienie prostego jak się wydaje elementu drzwi i ich dopasowanie zajęło sporo czasu, myślałem że w tym czasie zrobię więcej ale się przeliczyłem.
Samo rozwiercenie 11 nitów wyszukanie odpowiednich śrubek pochłonęło dwie godziny, no ale teraz powinno być już z górki pozostała tylko kabina w której trzeba zrobić lusterka
Samo rozwiercenie 11 nitów wyszukanie odpowiednich śrubek pochłonęło dwie godziny, no ale teraz powinno być już z górki pozostała tylko kabina w której trzeba zrobić lusterka
Przyszedł czas na naklejki
Coca Cola
Generalnie jestem zadowolony z oklejenia tylko są dwie rzeczy o których trzeba wspomnieć.
Naklejki są wydrukowane na zwykłym papierze samoprzylepnym i tryśnięte bezbarwnym lakierem co powoduje zmianę odcienia koloru. To jest raz. Czerwień auta jest inna niż coca coli i dlatego się odróżnia. Biel straciła biel. Trudno
A po czwarte, powinienem nakleić bez lakieru i trysnąć całość. Niestety jest jak jest i tak zostanie.
To jest moja pierwsza grafika naklejona na model. Człowiek się cały czas uczy
Coca Cola
Generalnie jestem zadowolony z oklejenia tylko są dwie rzeczy o których trzeba wspomnieć.
Naklejki są wydrukowane na zwykłym papierze samoprzylepnym i tryśnięte bezbarwnym lakierem co powoduje zmianę odcienia koloru. To jest raz. Czerwień auta jest inna niż coca coli i dlatego się odróżnia. Biel straciła biel. Trudno
A po czwarte, powinienem nakleić bez lakieru i trysnąć całość. Niestety jest jak jest i tak zostanie.
To jest moja pierwsza grafika naklejona na model. Człowiek się cały czas uczy
Autko wraca na warsztat.
Przypomnę tylko, że był to drugi model który wyremontowałem. (2012-10-16)
Trzy lata zabawy w renowacje, a co za tym idzie zebrane spore doświadczenie, pozwolą mi na dorobienie kilku ważnych części i ogólnym poprawieniu wizerunku autka.
Dorobiłem już
1 tylną belkę na światła
2 hak z kapturkiem
3 wymieniłem koła na siku z napisami
4 nowe dorobione lusterka
5 parę tylnych drzwi
trzeba dorobić
1 boczne belki
2 Skasować zgrubienie przy bocznych drzwiach
3 nowe lampy. Oryginalne się się rozsypały.
Zabudowa będzie biała. Nadkola z całym podwoziem też. Szoferka czerwona.
Grafika w tym modelu będzie odgrywać zasadnicze znaczenie.
Jednym słowem auto polityczne.
Pracuje nad naklejkami które mówią same za siebie.
Nowa nazwa auta to Mercedes-Benz Kukiz Polska Budzi Się
Za kilka dni Mercedes będzie gotowy
Przypomnę tylko, że był to drugi model który wyremontowałem. (2012-10-16)
Trzy lata zabawy w renowacje, a co za tym idzie zebrane spore doświadczenie, pozwolą mi na dorobienie kilku ważnych części i ogólnym poprawieniu wizerunku autka.
Dorobiłem już
1 tylną belkę na światła
2 hak z kapturkiem
3 wymieniłem koła na siku z napisami
4 nowe dorobione lusterka
5 parę tylnych drzwi
trzeba dorobić
1 boczne belki
2 Skasować zgrubienie przy bocznych drzwiach
3 nowe lampy. Oryginalne się się rozsypały.
Zabudowa będzie biała. Nadkola z całym podwoziem też. Szoferka czerwona.
Grafika w tym modelu będzie odgrywać zasadnicze znaczenie.
Jednym słowem auto polityczne.
Pracuje nad naklejkami które mówią same za siebie.
Nowa nazwa auta to Mercedes-Benz Kukiz Polska Budzi Się
Za kilka dni Mercedes będzie gotowy
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Sro Wrz 16, 2015 6:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Similar topics
» Mercedes-Benz SK, NG Wady Zalety
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz TOI TOI siku 2819
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
» Mercedes Benz Absatzkipper BYŚ siku 2826
» Mercedes Benz 280 GE 6x6 siku 1044
» Mercedes Benz TOI TOI siku 2819
» Mercedes Benz 280 GE Siku 1044
» Mercedes Benz Absatzkipper BYŚ siku 2826
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz SK, NG
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: