Matchbox Super Kings K-5 Muir Hill Trailer 1972
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Transporter Tractor
Strona 1 z 1
Matchbox Super Kings K-5 Muir Hill Trailer 1972
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Wto Kwi 02, 2013 4:10 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Matchbox Super Kings K-5 Muir Hill Trailer 1972
Nie sądzę żebym kupił traktor do tej przyczepy, wykorzystam ją w inny sposób, najważniejsze że już mam pasujące opony, dorobić mocowanie do haka to drobiazg
niższy ciągnik potrzebujesz;D
bo fabrycznie były balonówki na kołach;)
z czego zrobiłeś oczko?
bo fabrycznie były balonówki na kołach;)
z czego zrobiłeś oczko?
Gość- Gość
Drut 3.5 mm wyklepany na gorąco na końcu i otworek 2.5 mm.
Lekka polerka i wygląda jak z fabryki
Lekka polerka i wygląda jak z fabryki
Zestaw będzie trochę naciągany ponieważ z tyłu jest mocowanie na koparkę a w tej wersji nie powinno jej być
Nie zbieram traktorów i dlatego specjalnie na brakująca koparkę a pasuje od kilku modeli polował nie będę. Trafi się to będzie nie to nie będzie i dlatego -
Dorobię brakujący pług.
Wymontuje mocowanie na koparkę.
Spróbuję wyprostować hak. Wątpię żeby mi się udało jednak spróbuje.
Trąbka na dachu zostanie podmieniona. Bardziej zależy mi na tym modelu niż na traktorze
Trzeba popracować na tylnymi kołami. Jest zbyt duży luz, koła się wyrobiły.
Na koniec malowanie na pomarańczowo może zrobię jakieś naklejki, czas pokarze.
Nie zbieram traktorów i dlatego specjalnie na brakująca koparkę a pasuje od kilku modeli polował nie będę. Trafi się to będzie nie to nie będzie i dlatego -
Dorobię brakujący pług.
Wymontuje mocowanie na koparkę.
Spróbuję wyprostować hak. Wątpię żeby mi się udało jednak spróbuje.
Trąbka na dachu zostanie podmieniona. Bardziej zależy mi na tym modelu niż na traktorze
Trzeba popracować na tylnymi kołami. Jest zbyt duży luz, koła się wyrobiły.
Na koniec malowanie na pomarańczowo może zrobię jakieś naklejki, czas pokarze.
Próbowałem wyprostować hak.
I się złamał
Jutro muszę zrobić nowy hak
I się złamał
Jutro muszę zrobić nowy hak
Wyżej pisałem o luzach w kołach. Luz wynosił ponad 2 mm. Jest to nie dopuszczalne.
Koła rozwierciłem do 3 mm, wstawiłem aluminiowe tulejki od nitów wraz z gwoździami które będą nowymi osiami z kołami. Jest prawie idealnie.
Widać po zakręceniu delikatne centrowanie. Krzywizna jest minimalna. Żeby było super potrzebna jest tokarka.
Generalnie jest ok
Koła rozwierciłem do 3 mm, wstawiłem aluminiowe tulejki od nitów wraz z gwoździami które będą nowymi osiami z kołami. Jest prawie idealnie.
Widać po zakręceniu delikatne centrowanie. Krzywizna jest minimalna. Żeby było super potrzebna jest tokarka.
Generalnie jest ok
Traktor ma pług i z tego co widzę jest on przymocowany na sztywno w jednej pozycji.
Za bardzo nie jest to wygodne podczas zabawy dlatego mój pług będzie ruchomy, w osi poziomej
Kawałek cienkiej blachy odpowiednio wyprofilowanej i jest pług
Mocowanie pługa do ciągnika zrobiłem ze ziszczonej parasolki. Świetny materiał, stal hartowana, można lutować na pewno się nie złamie, prędzej traktor pierdnie niż pług.
Została jeszcze kosmetyka i pług będzie gotowy
Za bardzo nie jest to wygodne podczas zabawy dlatego mój pług będzie ruchomy, w osi poziomej
Kawałek cienkiej blachy odpowiednio wyprofilowanej i jest pług
Mocowanie pługa do ciągnika zrobiłem ze ziszczonej parasolki. Świetny materiał, stal hartowana, można lutować na pewno się nie złamie, prędzej traktor pierdnie niż pług.
Została jeszcze kosmetyka i pług będzie gotowy
Mała zmiana w nowym kolorze modelu.
Ponieważ mam paskudny pomarańczowy traktor będzie żółto srebrny. W tej chwili całość schnie. Jurto naklejki i bezbarwny.
Ponieważ mam paskudny pomarańczowy traktor będzie żółto srebrny. W tej chwili całość schnie. Jurto naklejki i bezbarwny.
Dziś miał być koniec,
taki był plan
Nakleiłem grafikę i jak zwykle trysnąłem bezbarwnym i coś padło na piersi. Chyba ktoś mi pożałował
Farba mi się zważyła :(ale dlaczego ?
Pomalowałem chyba z pięćdziesiąt samochodów i nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło, doprawdy aż się zdziwiłem.
Jedyne wytłumaczenie to mało farby w puszce i widocznie jakiegoś składnika jest już brak. Żółć idzie do kosza jutro kupie nową farbę i zrobię test. Albo bezbarwny jest jakiś kulawy, tylko kilka dni temu używałem go w innym modelu.
Licho go wie.
taki był plan
Nakleiłem grafikę i jak zwykle trysnąłem bezbarwnym i coś padło na piersi. Chyba ktoś mi pożałował
Farba mi się zważyła :(ale dlaczego ?
Pomalowałem chyba z pięćdziesiąt samochodów i nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło, doprawdy aż się zdziwiłem.
Jedyne wytłumaczenie to mało farby w puszce i widocznie jakiegoś składnika jest już brak. Żółć idzie do kosza jutro kupie nową farbę i zrobię test. Albo bezbarwny jest jakiś kulawy, tylko kilka dni temu używałem go w innym modelu.
Licho go wie.
Historia z farbą była rano.
W godzinę usunąłem farbę i przeprosiłem pomarańczowy.
Pomalowałem podkładem, a równocześnie zrobiłem test z tą farbą.
Dwa razy kolor, na koniec bezbarwny.
Nic się nie działo, całe szczęście wszystko gra.
Model będzie pomarańczowy, a prawdę mówiąc już schnie. Rano wydrukuje naklejki i w ruch idzie bezbarwny.
Być może jutro wieczorem traktor zaprezentuje szerokiej publiczności. . Czas pokaże
W godzinę usunąłem farbę i przeprosiłem pomarańczowy.
Pomalowałem podkładem, a równocześnie zrobiłem test z tą farbą.
Dwa razy kolor, na koniec bezbarwny.
Nic się nie działo, całe szczęście wszystko gra.
Model będzie pomarańczowy, a prawdę mówiąc już schnie. Rano wydrukuje naklejki i w ruch idzie bezbarwny.
Być może jutro wieczorem traktor zaprezentuje szerokiej publiczności. . Czas pokaże
Traktor dopiero będzie gotowy we wtorek. Kilka wolnych dni pokrzyżowało plany. Nie mam jeszcze naklejek. Firma drukarska była zamknięta przez cztery dni
Dziś kupiłem nową puszkę żółtej farby i zrobiłem test który trwał dosyć długo bo cały dzień.
Na kawałku blachy trysnąłem podkładem, dwa razy żółcią i na koniec bezbarwnym. Jedna blaszka zaczęła się ważyć, a z drugą blaszką pomalowaną nową farbą jest ok. Czyli w farbie czegoś zaczęło brakować.
Miałem pecha, chociaż biorąc pod uwagę ilość pomalowanych autek mogło się przydarzyć każdemu.
Na kawałku blachy trysnąłem podkładem, dwa razy żółcią i na koniec bezbarwnym. Jedna blaszka zaczęła się ważyć, a z drugą blaszką pomalowaną nową farbą jest ok. Czyli w farbie czegoś zaczęło brakować.
Miałem pecha, chociaż biorąc pod uwagę ilość pomalowanych autek mogło się przydarzyć każdemu.
Similar topics
» Matchbox Super Kings K-30 Mercedes Unimog and Trailer
» Matchbox Super Kings K-10 Car Transporter Tractor & Trailer 1976
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
» Matchbox Super kings K-44 C Bridge Layer
» Matchbox Super Kings K-10 Car Transporter Tractor & Trailer 1976
» Matchbox Super kings FORD LTS
» Matchbox Super Kings K-10C K-10D CHEMCO
» Matchbox Super kings K-44 C Bridge Layer
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Matchbox Super Kings :: Transporter Tractor
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: