Faun Kranwagen THW siku 2914
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Faun
Strona 1 z 1
Faun Kranwagen THW siku 2914
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Czw Gru 05, 2013 3:46 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Faun Kranwagen THW siku 2914
Trzecia doba moczenia w sodzie (trzy łyżki sody kaustycznej na szklankę wody) dało w osiemdziesięciu procentach usunięcie farby. Czekamy następne 24 godziny
Cztery doby moczenia i farby nie ma.
Chyba w poniedziałek zabiorę się za naprawę.
Chyba w poniedziałek zabiorę się za naprawę.
Dziś niedziela miałem nic nie robić, ale co tam będę siedział i gnił w fotelu.
Dlatego zabrałem się za zrobienie ramienia w dźwigu. Robota nie jest zbyt skomplikowana tylko precyzyjna.
Ramie musi mieć wymiary 10.8 mm x 11.7mm, a myślałem że to jest sześcian. Wziąłem mój najcenniejszy materiał ( płaski komputerowy) wyciąłem cztery kawałki, skleiłem i szlifowałem do upadłego. Ramie żeby nie wypadało musi mieć cieniutka giętką (sprężynującą ) blaszkę jako opór.
Tak wyszło
Wszystko śmiga jak z fabryki.
Ramie nie będzie malowane zostanie białe. Czeka mnie tym razem polerowanie papierkiem 800.
Dorobienie tej części stanowi 60% naprawy auta. Czyli już z górki.
Dlatego zabrałem się za zrobienie ramienia w dźwigu. Robota nie jest zbyt skomplikowana tylko precyzyjna.
Ramie musi mieć wymiary 10.8 mm x 11.7mm, a myślałem że to jest sześcian. Wziąłem mój najcenniejszy materiał ( płaski komputerowy) wyciąłem cztery kawałki, skleiłem i szlifowałem do upadłego. Ramie żeby nie wypadało musi mieć cieniutka giętką (sprężynującą ) blaszkę jako opór.
Tak wyszło
Wszystko śmiga jak z fabryki.
Ramie nie będzie malowane zostanie białe. Czeka mnie tym razem polerowanie papierkiem 800.
Dorobienie tej części stanowi 60% naprawy auta. Czyli już z górki.
Similar topics
» Faun Kranwagen HEINTKAMP siku 2914
» Faun Feuerwehr kranwagen siku 4010
» Faun Feuerwehr Kranwagen Kran siku 2110
» Faun Schneeräumfahrzeug siku 2212
» Faun Transporter UN siku 4010
» Faun Feuerwehr kranwagen siku 4010
» Faun Feuerwehr Kranwagen Kran siku 2110
» Faun Schneeräumfahrzeug siku 2212
» Faun Transporter UN siku 4010
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Faun
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: