Mercedes Unimog 406 Rohrverleger mit Anhänger siku 2820
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Unimog
Strona 1 z 1
Mercedes Unimog 406 Rohrverleger mit Anhänger siku 2820
Unimog 406 Rohrverleger mit Anhänger siku 2820
Samochód do przewozu rur może kanalizacyjnych,
samochód w katalogu Siku
Samochód do przewozu rur może kanalizacyjnych,
samochód w katalogu Siku
Ostatnio zmieniony przez Siku Mechanik dnia Sob Kwi 05, 2014 9:33 pm, w całości zmieniany 3 razy
Re: Mercedes Unimog 406 Rohrverleger mit Anhänger siku 2820
Unimog 406 Rohrverleger mit Anhänger TYLKO PRZYCZEPA siku 2820
Niestety mam tylko uszkodzoną przyczepę od tego zestawu. Dostałem ją jako gratis do kilku zakupionych uszkodzonych samochodów.
Darczyńca znał wartość tej przyczepki i się nie wygłupiał z jakimś handlem za złom, jak to ma miejsce w większości przypadkach w portalach aukcyjnych. Ludzie myślą że jak zabawka jest firmy Siku w stanie agonalnym to znajdzie się idiota który zapłaci kilkanaście złotych za szajs. Prawda jest tak że naprawa, materiały i czas poświęcony tej czynności przewyższa wartość naprawianej rzeczy ma to się praktycznie w każdym przypadku otaczających nas przedmiotów.
Zresztą zaraz zrobię odpowiedni dział który będzie poświęcony tym zagadnieniom, będę wstawiał śmiechu warte oferty aukcyjne siku
Powracając do tematu. Przyczepa ma uszkodzone mocowanie do haka, wydawać się może że naprawa tego elementu będzie prosta w sumie też tak myślałem. Rzadko kiedy dorabiam uszkodzoną część dwa razy, w tym przypadku cztery próby i dwie godziny pracy poszły na marne. oto efekt.
Na zdjęciu widać kawałek aluminiowego drutu który został odpowiednio wygięty. Jest to najlepsza dorobiona część jak mi wyszła z czterech prób o których pisałem wyżej. Trzy poprzednie były z drutu stalowego wyginanego na gorąco, efekt był paskudny. Najgorsze jest to że część idzie do kosza, jutro spróbuje znaleść odpowiedni miedziany drut i spróbować jeszcze raz. Całe szczęście można go lutować jest nadzieja że się uda
Niestety mam tylko uszkodzoną przyczepę od tego zestawu. Dostałem ją jako gratis do kilku zakupionych uszkodzonych samochodów.
Darczyńca znał wartość tej przyczepki i się nie wygłupiał z jakimś handlem za złom, jak to ma miejsce w większości przypadkach w portalach aukcyjnych. Ludzie myślą że jak zabawka jest firmy Siku w stanie agonalnym to znajdzie się idiota który zapłaci kilkanaście złotych za szajs. Prawda jest tak że naprawa, materiały i czas poświęcony tej czynności przewyższa wartość naprawianej rzeczy ma to się praktycznie w każdym przypadku otaczających nas przedmiotów.
Zresztą zaraz zrobię odpowiedni dział który będzie poświęcony tym zagadnieniom, będę wstawiał śmiechu warte oferty aukcyjne siku
Powracając do tematu. Przyczepa ma uszkodzone mocowanie do haka, wydawać się może że naprawa tego elementu będzie prosta w sumie też tak myślałem. Rzadko kiedy dorabiam uszkodzoną część dwa razy, w tym przypadku cztery próby i dwie godziny pracy poszły na marne. oto efekt.
Na zdjęciu widać kawałek aluminiowego drutu który został odpowiednio wygięty. Jest to najlepsza dorobiona część jak mi wyszła z czterech prób o których pisałem wyżej. Trzy poprzednie były z drutu stalowego wyginanego na gorąco, efekt był paskudny. Najgorsze jest to że część idzie do kosza, jutro spróbuje znaleść odpowiedni miedziany drut i spróbować jeszcze raz. Całe szczęście można go lutować jest nadzieja że się uda
Ostatnio zmieniony przez SMOK WAWELSKI dnia Pią Kwi 05, 2013 7:58 am, w całości zmieniany 1 raz
Musze przyznać że po raz pierwszy w sumie z błahą częścią mam taki kłopot. Próby z wygięciem drutu nic nie dały i nie chodzi o samo wygięcie tylko o obróbkę. Drut na oczku który mocuje się do haka jest za gruby i trzeba go przeszlifować i to jest najsłabsza część która się wygina. Wczoraj nic nie zrobiłem i myślałem jak odpowiednio zrobić ten element, i wymyśliłem. Potrzebuje małego zawiasu np. od szkatułki lub pudełka drewnianego do którego przylutuje wycięty z blach kształt. Jak na razie nie mam takiego zawiasu i naprawa przeciąga się w czasie, muszę kupić albo znaleźć, jak będę miał tą część to wrzucę fotki
Skończyłem
Kilka słów o naprawie
Naprawa kosztowała mnie 3.6 zł, kupiłem dwa zawiasy jakbym jeden zepsuł.
Zaliczam tę pracę do trudnych, kilka podejść z drutem nie dało rezultatu dopiero dzień przerwy i pomysł małego meblowego zawiasu dały pozytywny efekt końcowy, i to tyle.
Skończyły mi się samochody do naprawy czyli kilka dni przerwy, na szczęście nowa dostawa w drodze
Kilka słów o naprawie
Naprawa kosztowała mnie 3.6 zł, kupiłem dwa zawiasy jakbym jeden zepsuł.
Zaliczam tę pracę do trudnych, kilka podejść z drutem nie dało rezultatu dopiero dzień przerwy i pomysł małego meblowego zawiasu dały pozytywny efekt końcowy, i to tyle.
Skończyły mi się samochody do naprawy czyli kilka dni przerwy, na szczęście nowa dostawa w drodze
Similar topics
» Mercedes Unimog mit Bauwagen siku 2519 Anhänger
» Mercedes Unimog mit Frontkipper und Anhänger 2232
» Mercedes Unimog 406 Löschfahrzeug mit Anhänger 2913
» Mercedes Unimog Sanitätswagen siku 2218
» Mercedes Unimog Siku 1620
» Mercedes Unimog mit Frontkipper und Anhänger 2232
» Mercedes Unimog 406 Löschfahrzeug mit Anhänger 2913
» Mercedes Unimog Sanitätswagen siku 2218
» Mercedes Unimog Siku 1620
Resoraki SIKU Matchbox Super Kings :: SIKU, MATCHBOX Super Kings :: Wszystkie modele. Nowe i po remoncie :: Siku :: Mercedes-Benz :: Mercedes-Benz Unimog
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: